Passie Pensioneert Nooit voor Grace Bernardus

Wat is mijn grootste passie? Werken in mijn atelier, waar ik schrijf, teken, schilder en fotografeer.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het besef dat ik geniet van de kleine en grote dingen in het leven. Zoals de ochtend begroeten en genieten van het uitzicht op het groen. Lekker eten met mijn familie en vrienden. Een vleugje van mijn lievelingsparfum. Thuiskomen van weggeweest om dan weer met mijn kat op schoot of naast mij in bed te lezen. Samen spinnend..

Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet meer kan doen wat ik nu doe: leven en werken, mensen helpen en traplopen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Onderzoek en gesprekken met mensen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik vergeet wel eens netjes te eten, volgens mijn huisgenoot en oud-huisgenoten. Als ik smak krijgen ze de rillingen..

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik de tijd vergeet als ik werk. Vooral als ik in mijn atelier ben. Balans vinden tussen zen en ren, want die is altijd zoek.

Wanneer zou ik liegen? Ik manipuleer beelden en teksten door ze soms ‘mooier’ te maken dan ze in werkelijkheid zijn. De waarheid manipuleren als het ware. Dat is toch eigenlijk liegen, denk ik.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Niemand. Ik zoek het zelf wel uit. Maar ik kijk en luister naar mensen die hun passie en dromen volgen. En daar dan zoveel succes mee hebben, dat ze mij en vele anderen inspireren. Dat wil ik ook vinden, die ‘key to succes’.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Opruimen en archiveren.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Overal en altijd als ik mensen spreek en fotografeer. En hen de hemd van hun lijf mag vragen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik nooit stop met dat te doen waar mijn hart ligt. Want passie leven en werken is niet leef-tijd gebonden. Zodra ik daarmee stop, leef ik niet meer.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel eens wat langer willen zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Daar groei ik naartoe. Het kan altijd beter.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Dirigent van een symfonieorkest.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Thuis, in bed.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Ergens aan of op het water, van de rivier de Vecht. Of daar vlakbij, aan de Loosdrechtse Plassen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenoot.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met personen die bevlogen en met liefde hun vak uitoefenen. Die daar zo succesvol in zijn, dat ze hun invloed aanwenden om mensen en landen met elkaar te verbinden. Bewuste mensen die sterke benen hebben …, en in verbinding zijn met zichzelf. Met die personen wil ik samenwerken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Naar het fotoboek en de documentaire. En naar de lancering van mijn nieuwe website.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Zoals gezegd, iedereen die zijn of haar werk met passie doet en succesvol is zou ik graag willen filmen of fotograferen. Diegene zou ik dan wel eerst voor moeten spreken of interviewen…

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik ben al heel lang met pensioen, op zijn Zwitsers,.. Of wat anders gezegd, ik ga nooit met pensioen, omdat ik altijd doe wat ik leuk vind en daarom niet hoef niet te werken. (Confucius)

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via e-mail: info@gracebernardus.nl, of via GSM, 06 21 841 965 Mijn website http://www.vertelkracht.nl (in woord en beeld), wordt op dit moment gerenoveerd.

Ik zit op LinkdIn, Facebook en Instagram. Soms op Twitter.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s