Passie Pensioneert Nooit voor Henriette van der Bend

Wat is mijn grootste passie? Ik heb een passie voor mensen. Ik kan erg geraakt worden door vreugde en verdriet bij familie en vrienden en door wat ik in de wereld om mij heen zie gebeuren. Dit vormt ook vaak de inspiratie voor de songteksten die ik schrijf. Die gaan over eenzaamheid, woede, verdriet maar ook over momenten van geluk.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Heel lang in gezondheid samenzijn met de mensen waarvan ik houd. Maar ook op een rustige zonnige dag appeltaart eten bij een leuke strandtent.

Wat is mijn grootste angst? Ik probeer positief te denken en mij niet te veel bezig te houden met wat er mis kan gaan.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? Ik werk graag samen met andere mensen en wel vooral aan het bedenken van creatieve en werkbare oplossingen voor lastige vraagstukken. Daar word ik blij van. Ik vind het ook heerlijk als ik weer inspiratie heb voor een (nieuw) nummer en dit als arrangement uitwerk achter de piano/computer.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Het zou wel prettig zijn als ik wat meer geduld zou hebben, vooral als de computer weer eens vastloopt ha ha.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben pas 2 jaar geleden begonnen met het schrijven van popsongs. Het was daarvoor gewoon te druk. Dit zat me ook dwars. De afgelopen periode heb ik veel tijd vrijgemaakt om mijn songs te schrijven en te produceren. Inmiddels is mijn bedrijf Songdream (www.Songdream.nl) opgericht en help ik mensen met het schrijven van hun eigen nummer. Nu is er weer ruimte om te werken als (project-/programma-)manager wat ik ook altijd graag heb gedaan. Dus ik ben weer actief aan het zoeken. Ik moet dus opletten dat ik niet weer in de valkuil stap, dat er te weinig tijd overblijft voor de muziek.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als ik zeg dat ik perfect ben. Het is voor mij wel belangrijk om zo netjes mogelijk met mensen om te gaan. Wat gij niet wilt dat u geschiedt… een belangrijke wijsheid van mijn moeder.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik kan niet echt 1 rolmodel aanwijzen. Ik bewonder mensen die met gevaar voor eigen leven voor mensenrechten opkomen. Ongelofelijk wat een lef die mensen hebben!

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Alles wat met administratie te maken heeft!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Er zijn gelukkig veel momenten dat ik happy ben in mijn werk/muziek.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het is nooit te laat om je passie te vinden en te volgen! Verder schep ik veel voldoening uit mijn werk/muziek. Ik hoop het dan ook nog heel veel jaren in goede gezondheid te kunnen doen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou me minder willen opwinden over de narigheid in de wereld. Gelukkig lukt me dit steeds beter.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Moeilijk te zeggen. Het is me gelukt om snelle resultaten te verkrijgen bij een aantal lastige projecten. Bijv. het samen met de ondernemingsraden in de startblokken krijgen van een Stadskantoor na 20 jaar stagnatie. Misschien nog wel meer dat ik nu compleet buiten mijn comfortzone, in de muziek aan het werk ben en nummers in de studio heb opgenomen waar ik achter sta zoals ‘Protect our Freedom’ (Soundcloud) en zelf een clip heb gemaakt. Zie op Youtube Jellaso ‘Going Home’

https://youtub.be/R48BZkok8Uc

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Ik zou niet zoveel veranderen. In grote lijnen zou ik hetzelfde doen als nu. Ik zou muziek wel eerder een prominente plek in mijn leven willen geven.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Ik heb niet een bepaalde plek waar dit gebeurd. Dit geldt zowel voor mijn gewone werk als manager als voor mijn muziek. Inspiratie voor mijn nummers komt du moment binnen, tijdens een spinningles, het kijken van het nieuws, een verhaal wat ik hoor, etc. etc.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Er zijn meerdere favoriete plekken. Dit hangt van onze stemming af. De rode draad is wel dat het meestal bruine kroegen of gezellige eetcafés zijn in Utrecht. Het moet vooral relaxed zijn.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dit is buiten kijf mijn man.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik zou graag willen samenwerken met een goede band en andere artiesten. Ik zoek nog een gospelkoor om als achtergrondkoor mee te zingen op ‘Protect our Freedom’ (Soundcloud) en ‘I say Noo’ (Youtube/slaapkameropname voor Giels Talentenjacht). Dit laatste nummer heb ik uiteraard ook als arrangement uitgewerkt. Dus als iemand/een koor zich geroepen voelt?

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik ben voornemens het komende jaar diverse nummers uit te brengen, die uiteindelijk ook op een EP komen. Leuk en leerzaam om hieraan en alles wat erbij komt kijken, te werken.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Ik bewonder Obama. Een aantal van zijn speeches, zoals bij de begrafenis van Nelson Mandela, vond ik adembenemend.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Als het aan mij ligt, ga ik nog heel lang door op de weg die ik nu heb ingeslagen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? http://www.songdream.nl Website Info@jellaso.nl Muziek hhbend@ziggo.nl Algemeen

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s