Passie Pensioneert Nooit voor Lisette Schuitemaker

Wat is mijn grootste passie? Bewust zijn.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? M’n inherente innerlijke vreugde voelen.

Wat is mijn grootste angst? Het afglijden van de samenleving naar intolerantie – dat we de verschillen groter maken dan de overeenkomsten en elkaar als vijanden gaan zien in plaats van als co-creators van de ene wereld.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? In mijn eentje thuis de woorden vinden voor wat ik te zeggen heb over hoe we onszelf als mensen beter kunnen leren kennen. Tegelijkertijd ben ik dol op besprekingen waarin we samen volgende stappen vinden die niemand in haar eentje had kunnen bedenken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Betweterigheid. Als oudste dochter ben ik weleens geneigd te denken dat ik het beter weet dan anderen. Hoewel het leven me steeds laat zien dat het niet zo is, betrap ik mezelf daar toch nog op.

Wat is mijn grootste valkuil? Denken dat ik het alleen moet doen.

Wanneer zou ik liegen? Als ik er iemands leven mee kon redden.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Eileen Caddy om hoe ze haar zienswijze leefde dat alles een uiting is van het ene goddelijke. Haar motto “All is very, very well” inspireert me dagelijks. Zij was een van de oprichters van de Findhorn Foundation in Schotland waar ik voorzitter van ben.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De zee van mails.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nu. Dit moment. Elk moment dat ik me bewust ben van hoe het leven via mij creëert en schept.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Leven houdt pas op als het ophoudt. Tot die tijd is het zaak nieuwsgierig te blijven, open, ook voor wat ik in eerste instantie niet begrijp. Verder te vragen, dieper te voelen, steeds weer te verbinden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Vanochtend sprak ik een jonge Zweedse vrouw die me op grond van mijn boek The Eldest Daughter Effect webinars ziet geven aan ondernemende oudste dochters in Kenia. Denken dat ik zoiets niet kan – daar zou ik graag vanaf willen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik zo kan schrijven dat mensen worden geraakt – dat loopt door mijn hele loopbaan heen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Ik wil graag als een Japans jongetje ter aarde komen volgende keer – gewoon om die ervaring eens te hebben. Dan zou ik het mooiste dunste ceramiek willen leren maken in die typisch Japanse esthetiek.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Onder de douche.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Café Restaurant Amsterdam aan het Watertorenplein.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn partner, schilder Jos van Merendonk.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met een co-auteur die net zo nieuwsgierig is als ik naar hoe ons beeld van wat er na de dood gebeurt ons leven kleurt.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? De lancering van The Eldest Daughter Effect in Londen waarbij we met zestig professionele vrouwen gaan onderzoeken hoe onze plek in het gezin ons leiderschap heeft gevormd. Ook: het online komen van mijn TEDx Talk over het effect van je plek in de geboorterij.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Oprah Winfrey.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Zolang ik bewust ben, blijf ik meespelen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? lisette@corecompany.nl

http://www.lisetteschuitemaker.nl http://www.eldestdaughtereffect.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s