Passie Pensioneert Nooit bij Anoek de Groot

Wat is mijn grootste passie? Het leven zelf en dat van anderen waarnemen als een stille getuige. Ervaringen delen in boeken of beelden, een goed gesprek.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De kleine momenten van schoonheid in de stilte die spreekt. Waar dan ook.

Wat is mijn grootste angst? Machteloosheid. In angst geloof ik niet, maar diepe angst heb ik gekend toen mijn lot in andermans handen lag door mentaal of lichamelijk geweld waaraan ik niet kon ontkomen. Mensen die niet zichzelf willen zijn in de vorm van liefde en compassie.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? In het moment ‘zijn’. Als ik de uitdaging van het onbekende ben aangegaan, de reis begonnen ben een boek te schrijven. Contact maken met mensen en situaties die me diep van binnen raken en dat vertalen naar beeld of woord. Doorgaan. Stilstaan.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduld. De dingen niet nemen voor wat ze zijn maar controle willen uitoefenen in plaats van te vertrouwen op de natuur en haar tempo.

Wat is mijn grootste valkuil? Mezelf verliezen en laten meeslepen in het moment dat ik te veel liefheb. Grenzeloosheid.

Wanneer zou ik liegen? Om mezelf te redden uit een lastige situatie die me anders veel problemen zou bezorgen omdat ik een regelbreker ben.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? De nieuwsgierigheid, fantasie en moed die je ontwikkeld als kind om de wereld te leren kennen zoals in ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupery.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Afscheid nemen en loslaten. Meer leed zien of ervaren dan je lief is. Ook afhankelijk zijn van anderen hun meningen die mijn werk wel of niet willen uitgeven of publiceren.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Onderweg zijn, de ontdekkingsreis ernaar toe. Van het Japanse nachtleven naar de levendigheid in Hong Kong tot in de grote leegtes van Australië en in de jungles van Indonesië en het roerige Papoea Nieuw Guinea. Daar waar je ook jezelf vind.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie sterft nooit, als je het blijft toestaan. In welke vorm dan ook. Het vlammetje brandende houden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik geloof niet in verandering, alleen in ontwikkeling en bewustwording. Je bent wie je bent. Daar kun je niet omheen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Alle prestaties dragen bij aan het grotere geheel. Toch veranderde er veel in mij toen ik eind 2015 debuteerde met Nachtwild. Mijn eerste non-fictie boek schrijven was de grootste spiegel die me ooit is voorgehouden.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Dat wil ik nu nog niet weten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn strijd? Die plek kan overal zijn, maar vooral als ik alleen ben in de natuur, onderweg op reis of in een boekwinkel.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? In de Hortus Botanicus van Leiden, gewoon picknicken op het gras.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn kater, die altijd bij me was toen ik schreef. Ook wanneer ik mijn foto’s bekijk van jarenlang een ander leven en over levens die mij passeerden.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik werk altijd solo, maar deel graag met lotgenoten.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Een volgend non-fictie boek waarvan ik de foto’s al heb gemaakt. Een plek opnieuw te bezoeken die mijn inzicht op het leven totaal veranderde. Een spirituele reis.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? De Dalai Lama. Ik heb hem meerdere keren ontmoet tijdens pers conferenties in Nederland en Australië, schudde hem een keer de hand. Volgende keer wil ik hem aanspreken. Zoals alleen stilte dat kan.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Je kan alleen maar echt goed doen waarvan je houdt. Al het andere is bijzaak.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Mijn website is http://www.anoekdegroot.com en http://www.anoekphoto.com

Ik ben te vinden op Facebook, LinkedIn en twitter.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s