Passie Pensioneert Nooit voor Inge van der Krabben

Wat is mijn grootste passie? Verhalen Schrijven

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Verbondenheid met mensen om wie ik geef

Wat is mijn grootste angst? Dat er iets met een van mijn kinderen gebeurd

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Me uiten in woorden en daarmee lezers kunnen raken. Dat ik iets creëer wat puur uit mezelf komt. Nadenken op papier.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Pfoe, lastig om van mezelf te zeggen. Ik denk perfectionisme.

Wat is mijn grootste valkuil? Angst voor het onbekende, soms moet je niet nadenken en het gewoon doen.

Wanneer zou ik liegen? Liegen is een vreemd fenomeen want uiteindelijk schaadt je er anderen, maar vooral jezelf mee. Maar ik zou kunnen liegen om een ander verdriet te besparen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Heel cliché mijn moeder.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Niets, ik houd van alles fases in het schrijfproces en ook de promotie van mijn werk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dat was op 20 augustus 2015 toen ik debuteerde met mijn debuutroman Tot waar we kijken kunnen. Die avond had ik mijn boekpresentatie bij boekhandel Heinen in Den Bosch en was ik omringd door dierbare mensen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je iets doet waar je alles van jezelf in kunt leggen dan wil je daar nooit meer mee stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik geloof dat we elke dag als mens een beetje veranderen, ik vind mezelf goed zoals ik was, ben en zoals ik zal zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Debuteren bij Ambo|Anthos.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Ik hoop weer schrijver.

Waar in mijn stad krijg ik de beste ideeën? Ik woon in Utrecht, de beste ideeën krijg ik in mijn eigen huis onder de douche.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en drinken in mijn stad? De Bakkerswinkel op de hoek van de Plompetorengracht en de Wittevrouwenstraat 2. Daar kun je heerlijk ontbijten en lunchen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders.

Naar welk project in de nabije toekomst kijk ik uit? Ik werk aan mijn tweede roman en geef les in creatief schrijven aan een leuke groep mensen bij de bibliotheek in Vleuterweide. Ik hoop dat ik nog veel romans mag schrijven en het lesgeven kan uitbreiden.

Welk rolmodel zou ik graag ontmoeten en spreken? Mijn oma, zij is dood maar ze zou erg trots op me zijn geweest. Van schrijvers Alice Munro, haar korte verhalen raken mij. Zo knap hoe zij iets beroert zonder het echt te benoemen, dat wil ik ook kunnen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Pas als ik er niet meer ben (denk ik… want wat er dan met je gebeurd weet niemand)

Hoe kun je contact met mij opnemen? Kijk eens op mijn website: http://www.ingevanderkrabben.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s