Passie Pensioneert Nooit voor Rik van Iersel

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is mijn leven zo inrichten dat ik iedere dag momenten creëer waar ik kan tekenen, of kan werken met klank of muziek.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Rust.

Wat is mijn grootste angst? Intimidatie, geweld, intolerantie, de machteloosheid voelen, hiermee geconfronteerd te kunnen worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? In het proces zitten en de momenten van geconcentreerd zijn

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? De onrust bij momenten als ik niet in balans ben, me niet kunnen concentreren op het moment zelf en in een andere focus zit. Zowel in het sociale, als met mijn werk.

Wat is mijn grootste valkuil? Overmoed

Wanneer zou ik liegen? Uit eigen belang

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het loslaten. En de afwikkeling, boekhouding etc

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ieder moment dat ik weer weet waarvoor ik “ het doe “

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Die uitspraak maakt me bewust dat ik er nooit meer van af kom.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? N.v.t

 

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Die waar alles samen valt zoals in een aantal tentoonstellingen, of tijdens de productie van de theatervoorstelling The Conductor Tales van Buro Beukorkest waar beeld, tekst, muziek samen kwamen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In mijn hoofd.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Thuis

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw agnes. In ieder geval partner in crime.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik zou graag meer willen doen met animatie en daar iemand voor vinden die me daar in assisteert, dat zou ook met studenten kunnen. Eigenlijk met beeld werken zoals je ideeën samen uitwerkt via muziek.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Een nieuwe versie van The Conductor Tales waar animaties, tekst, beeld, muziek samen komen in 1 performance.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Wat is een rolmodel ? Ik zou graag eens een goed gesprek willen hebben met Lucebert, maar ja,,,,,,,

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik hou me al sinds mijn 17de ongeveer in leven met schilderen, posters maken, en muziek en ben me bewust hier niet een pensioen van over te houden.

Hoe kun je contact met me opnemen? Het best is via email; info@rikvaniersel.nl of gewoon aanspreken op straat.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s