Passie Pensioneert Nooit voor Kees Koomen

Wat is mijn grootste passie? Het leven is mijn passie, mijn gezin, mijn werk en hoe alles zich in de loop van de tijd ontwikkeld heeft.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Als werk en sociale banden samen komen: bijvoorbeeld een geslaagde expositie in Berlijn vorig jaar van EX-MÊKH, waar ik deel van uitmaak. Mijn vrouw, zoon en een paar andere vrienden waren daarbij aanwezig en ik maakte ook nog kennis met de achterkleinzoon van een filosoof waar ik dertig jaar geleden in Amerika papers over geschreven heb. Ik wordt daar nu nog steeds door beïnvloed.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is dat er iets met mijn gezin of met mij gebeurt waardoor een van ons weg valt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Waar ik het meest van houd is wanneer ik tot nieuwe inzichten kom en die gebruik om nieuw werk te maken. Soms moet je daarvoor een drempel over. Ik heb een onderzoek gedaan naar het gebruik van video in mijn werk waarin ik veel acties filmde met mijzelf als protagonist. Ik bedacht me dat ik dat ook live kon doen in plaats van het te filmen. Vanaf toen begon ik performances te doen en daar ben ik mee door gegaan.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduld en een soms te directe manier van reageren.

Wat is mijn grootste valkuil? Haast.

Wanneer zou ik liegen? Soms kan je de waarheid liegen als creatieve daad om mensen tot inzicht te brengen. Ik gebruikte eerder in mijn werk een tekst van een 12e eeuwse Joodse mysticus uit Gerona, Meshullam da Piera, die zichzelf kenschetste als “de liegende dichter”.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Een rolmodel heb ik nooit gehad in de zin van: zo zou ik ook willen zijn. Mensen (of werk van hen) die invloed op me hebben gehad zijn er te veel om op te noemen: Goya, René Daniëls, Ezra Pound, Buñuel, John Dewey.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik ben beeldend kunstenaar. Het boekhouden en zorgen voor exposities en onderhandelen er over zijn dingen die ik niet leuk vind.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als bleek dat mijn werk en de manier waarop ik functioneer waardering op levert. Zoals recent toen ik uitgenodigd werd jaarmeester/hoofdcurator van het Apprentice/Masters Project in Tilburg te worden.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het bevestigt mijn idee dat het leven geleefd dient te worden!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel willen dat ik iets minder dingen leuk vind en wat meer focus zou hebben.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Waarschijnlijk hetzelfde.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik maatschappelijk functioneer als beeldend kunstenaar.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Mijn beste ideeën krijg ik als ik weg ben uit mijn normale omgeving, dus als ik op reis ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Thuis, de Bieb, Da Sebastiano

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Fans en sponsors zijn de verzamelaars die me volgen en werk van me gekocht hebben. Partners in crime zijn Ellen en Maarten met wie ik onder de naam EX-MÊKH een kunstenaarsplatform ben gestart tien jaar geleden.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik zou wel graag weer eens met een goede galerie willen werken, in Nederland of liever nog in het buitenland.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Een project “under construction”, in mei tijdens Art Athina als de Documenta ook in Athene plaats vindt.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Zoals gezegd heb ik geen rolmodellen, maar ik zou best eens een dagje willen optrekken met William Kentridge of David Lynch.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Neen!

Hoe kun je contact met me opnemen? Via mijn website: http://www.keeskoomen.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s