Passie Pensioneert Nooit voor Pauline van der Pas

Wat is mijn grootste passie? Het ‘past’ helemaal bij mij om het beste in anderen naar boven te halen. Ik zet vooral kinderen graag in het licht. Mijn huidige werk met kleine kinderen is wat ik in de kern het liefste doe.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is voor mij vrij zijn in verbinding met anderen. Schoonheid, liefde, eenheid en harmonie met anderen delen.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik mijn vrijheid verlies. Ik realiseer me dagelijks in wat voor een geweldig land we leven waar we ons vrij kunnen bewegen en doen wat we graag willen doen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Van de kleinste dingen, de verwondering van een kind, lieve ogen die je aankijken, een lach, het proces van groei, de verbinding, energie die stroomt, het samen zijn.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan me soms vanuit mijn enthousiasme ergens zó in vastbijten dat ik de relativiteit ervan verlies. Ik kan door roeien en ramen gaan als ik iets voor elkaar wil krijgen…

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik alles perfect wil doen… terwijl ik heel goed weet dat perfectie niet bestaat. Hier knaagt nog een oud pijntje die zegt ‘dat ik niet goed genoeg zou zijn’.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen om andermans gevoelens te sparen en ook om mijn ware gevoelens te verbergen voor mensen waar ik geen boodschap aan heb. Ik zou ook liegen als ik daarmee een onveilige situatie zou kunnen voorkomen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Dat zijn er velen, maar Eckard Tolle heeft mij geleerd veel meer naar mijn wijze zelf te luisteren (de kracht van het NU). Daardoor geniet ik meer van het leven in het moment.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie vind ik écht geen bal aan. Gelukkig is het met mijn huidige bedrijf een eenvoudige klus.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben dagelijks gelukkig bij elke stap die ik maak met de kinderen waar ik mee werk in een gezamenlijke reis van ontwikkeling en groei. Ik geniet er enorm van om te zien hoe kinderen zich kunnen verwonderen in al hun puurheid.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie en pensioneren zijn concepten. Mensen hebben een beeld of overtuiging bij die concepten, bijvoorbeeld dat je met je 65e ‘met pensioen gaat en stopt met werken! Dat heeft ooit iemand bedacht. Passie wordt ook vaak te pas en te onpas gebruikt. Voor mij betekent passie het in verbinding zijn met mijn kern, leven in overeenstemming met mijn persoonlijke kernwaarden. Ik heb wijze lessen in het leven gekregen en daarmee nieuwe kansen kunnen creëren waar ik zolang het kan mee door wil gaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wat vaker stil willen zijn. In stilte kan ik mij verwonderen, dankbaar zijn en liefde voelen in het nu. Ik kan mijn gedachtes observeren en los zijn van alles en alleen kijken naar wat er is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik het heb aangedurfd met mijn partner een goedlopend bedrijf te verkopen en toen in het diepe ben gesprongen door een vernieuwend Fins leerconcept naar Nederland te halen, een school heb opgericht en er mede voor heb gezorgd dat er een accreditatie voor mbo en hbo is verkregen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Een beroemd pedagoog, iemand die in staat is het huidige, middeleeuwse onderwijs systeem om te gooien naar een systeem waar kinderen kunnen leren omgaan met de huidige wereld en ecosysteem waarin we leven. Een systeem waar kinderen leren om creatief te zijn in het bedenken van oplossingen, waar veel aandacht is voor natuur en milieu, waar het doodgewoon is om buiten te spelen en te leren en waar samen op school gezond gekookt wordt.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Het Spaarne, en dan vooral varend met mijn boot een ‘rondje Haarlemmerliede’. Ik kom dan los en dan beginnen er als vanzelf ideeën te stromen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Ik ga graag af en toe naar de stad maar grote favoriet is mijn tuin waar ik het zelf voor het zeggen heb qua eten en drinken, kan uitnodigen wie ik wil en zo kort of lang kan blijven zitten als ik wil.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenoot Patrick. Hij kan mij goudeerlijk confronteren met mezelf. Hij is degene die me enthousiasmeert, stimuleert, vooruit en omhoog duwt in alles waar mijn kern ligt. Hij laat me vrij als een vogel.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken?  Ik zou graag een project willen opstarten met Sir Ken Robinson. Hij heeft geweldig verfrissende ideeën over hoe onderwijs van nu er uit zou moeten zien.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik heb geen concreet project maar denk wel veel na over wat nog meer zou kunnen helpen om het huidige schoolsysteem te veranderen zodat we allemaal veel eerder onze kern, onze reden van bestaan kunnen vinden (of behouden!!!) en zodoende waardevol kunnen zijn voor onszelf en de maatschappij.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Als hij er nog zou zijn met Walt Disney, vanwege zijn creativiteit. Ik hou van zijn quote: “if you can dream it, you can do it”.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik blijf doen wat ik doe tot ik het niet meer kan doen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Pauline van der Pas, paulinevanderpas@me.com linked in profiel,  www.hetpaarsehuisje.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s