Passie Pensioneert Nooit voor Geert Overdam

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is kunst en cultuuraanbod bezoeken en dat toegankelijk maken voor zoveel mogelijk anderen. Tevens vind ik het heerlijk om jonge en al langer werkende kunstenaars te coachen bij hun zoektocht naar nieuwe kunst en een publiek daarvoor.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is de ervaring die ik heb als ik kunst en cultuur via een voorstelling, een concert, een tentoonstelling, een film, een boek of gedicht ervaar alsof het voor mij is gemaakt.

Wat is mijn grootste angst? Ik ken geen angst(en)

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik ben inmiddels met pensioen, ik adviseer af en toe nog kunstenaars en culturele instellingen, nu en ook toen ik nog beroepshalve werkzaam was houd/hield ik het meest van mijn werk als ik kunstenaars en hun werk kan verbinden aan “het publiek”, als ik mensen kennis kan laten maken met kunstenaars die ze daarvoor nog niet kenden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat moeten anderen maar zeggen.

Wat is mijn grootste valkuil? Valkuilen vermijd ik, daar tijd en energie in stoppen is verloren energie.

Wanneer zou ik liegen? Ik lieg nooit.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb in mijn leven tot nu toe het geluk gehad dat ik kunstenaars en kunstaanbod tegen kwam die me lieten zien hoe het leven geleefd kan worden.

Kunstenaars die heel belangrijk voor me zijn geweest zijn theatermakers Jozef van den Berg, zijn dochter Lotte van den Berg, Boukje Schweigman, Dries Verhoeven, Jetse Batelaan, de choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, beeldend kunstenaar Frans Malschaert en vele anderen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Toen ik nog professioneel werkte en ook nu als ik advieswerk doe, hou ik niet van ja,maar gesprekken. Ik ken eigenlijk het woord nee niet, d.w.z. dat ik altijd nieuwe kansen zie en graag met anderen het onbekende op zoek. Ik kan er slecht tegen als mensen vooral problemen benoemen voordat we zelfs maar op weg zijn gegaan.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Bijna dagelijks, overal waar ik kon verbinden.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De innerlijke drive om via kunst en cultuur bij te dragen aan een betere wereld stopt bij mij nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou het niet weten, ik ben blij en gelukkig met wat ik nu ben en doe.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Drummer in een jazzorkest.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Ik heb veel plezier beleefd aan het, in zo’n 12-13 jaar, uitbouwen van Theaterfestival Boulevard tot één van de meest interessante theaterfestivals van Nederland.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Als ik zonder concreet doel in en om de stad aan het fietsen ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? De Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenote Irene, zij geeft me al bijna 30 jaar de ruimte om te doen wat ik doe.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met kunstenaars en culturele instellingen die het verschil willen maken, d.w.z. ik word heel blij van mensen en initiatieven die op een avontuurlijke manier nieuwe kansen grijpen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik plan niets van tevoren, projecten komen op mijn weg, ik beslis vervolgens intuïtief of ik er iets mee kan en wil.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Op dit moment is er geen specifiek rolmodel.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik ben sinds 1 december 2015 met pensioen, en werk nu nog als er iets moois op mijn pad komt, het voelt als een enorme fijne nieuwe fase in mijn leven.

Hoe kun je contact met me opnemen? Via mijn emailadres; geert@kunstencultuuradvies.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s