Passie Pensioneert Nooit voor Liesel Swart

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is mijn hobby, het is mijn werk, lust en leven. Het creëren van dingen waar anderen én ik zelf blij van worden. Ik heb het geluk dat ik dat door mijn werk als schoenmaker/schoenontwerper regelmatig mag meemaken en die passie mag delen met gepassioneerde studenten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Met de mensen van wie ik houd in vrijheid te leven, samen genieten van de natuur, van cultuur, van sport, samen mooie dingen creëren en beleven.

Wat is mijn grootste angst? Als ik mijn passie niet meer kan volgen, niet meer met de mensen kunnen omgaan van wie ik houd, m’n passie niet meer kunnen delen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mijn werk is gevarieerd, iedere dag mag ik met m’n hobby bezig zijn, het is nooit saai. Het maken en ontwerpen van schoenen, hele commerciële en ook enorme experimentele schoenen, de interactie tussen mensen, samen mooie dingen maken, elkaar helpen, van elkaar leren en de passie delen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan geen ruzie maken en wil iedereen te vriend houden dat kan zo onhandig zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Geen nee kunnen zeggen en dan te veel werk aannemen.

Wanneer zou ik liegen? Liever nooit maar als iemands veiligheid of vrijheid in het gedrang komt…

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? In mijn werk: Vivienne Westwood, zij maakt de meest fantastische creaties en zij werkt daarbij milieu- materiaal- en maatschappij bewust.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dingen doen waarvan ik vind dat die niet zinvol zijn. En die administratie…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Bij de Dutch Shoe Academy tijdens de praktijklessen met studenten schoenen maken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Die uitspraak past precies bij mij, ik hoop dat ik altijd gepassioneerd zal blijven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag meer structuur en tijd willen creëren om nog meer te kunnen genieten van het Nu!

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Hetzelfde! Wat wil je nog meer, mijn hobby is mijn werk! Of iets met een ander ambacht, iets met sport. Er zijn zoveel mooie passies!

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Tijdens de opnames voor het programma Klokhuis de “Klokhuis-schoen” maken voor de presentatrice Nienke, voor Blauw-Bloed een pump voor Máxima, voor de BZT show een schoenen-wens vervullen van twee kinderen en dat samen met geweldige stagiaires te mogen doen. Daarnaast het opzetten van het label LEV’01 en niet te vergeten in het Museum Boijmans van Beuningen een week lang in een schoenenatelier het schoenmakers-vak gepresenteerd.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Tijdens het hardlopen in het bos of in de stad op het strand, het ruimt op in m’n hoofd en biedt oplossingen voor vraagstukken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? In Utrecht zijn veel favoriete plekken maar de beste plek is toch onze stadstuin, heerlijk buiten in het groen met groente en fruit uit eigen tuin en toch dicht bij het centrum van een grote stad.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders, mijn man Roger, familie en vrienden.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met gepassioneerde mensen die milieu, mens en maatschappij respecteren, mensen die genieten van het leven.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Van het label LEV’01 een sterk merk te bouwen, bij de Dutch Shoe Academy/DHTA een schoenfabriekje opzetten voor kleinschalige productie van schoenen.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Michelle Obama

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Pensioneren nooit! Dit werk past in het leven waar ik van houd!

Hoe kun je contact met me opnemen? lieselswart@gmail.com Via FaceBook LinkedIn info@dhta.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s