Passie Pensioneert Nooit voor Bart Peters

Wat is mijn grootste passie? Het maken van musicalproducties waar kinderen blij van worden en waarin zij mogen stralen en hun talenten kunnen laten zien.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een mooie, waardevolle avond met mijn gezin of goede vrienden.

Wat is mijn grootste angst? Het verliezen van mijn dierbaren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het aan de wieg staan van een nieuw idee of productie en het uiteindelijk ‘thuisbrengen’ van dit project met het geweldige team waarmee ik mag werken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik vind het lasting om dingen over te dragen en los te laten, maar weet dat het nodig is om plannen en ideeën succesvol uit te kunnen voeren

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben zó bezig met het zo goed mogelijk ten uitvoer brengen van een productie, dat ik de budgetten wel eens uit het oog verlies. Alles voor een goed eindresultaat.

Wanneer zou ik liegen? Niet.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Dat zijn er best wel wat, denk ik. De eerste die mij te binnen schiet is mijn moeder, omdat ze altijd positief was en een goed en bijzonder mens.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik samen met één of meer teamleden een workshop geef op een basisschool waar ze een musical van ons op gaan voeren en je ziet dat bij een aantal kinderen de lichtjes aangaan in hun ogen. Dan is het gelukt. Je hebt ze weten te raken en hun talent naar boven weten te halen. Dat is echt een te gek gevoel.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik heb niets met het begrip pensioen. Werk voelt voor mij niet als ‘werk’. Het is gewoon wat ik doe, waar ik van hou en wie ik ben. Het is net als mijn gezin, familie en vrienden, onderdeel van mijn leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik af en toe best wat trotser mag zijn op de dingen die we hebben bereikt met ons bedrijf, Benny Vreden. En dat ik dat mag uitdragen, zonder naast mijn schoenen te gaan lopen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Mijn team en ik hebben in de bijna 20 jaar dat ik Benny Vreden run, meer dan een miljoen kinderen een mooi afscheid kunnen geven van hun basisschooltijd.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Ik denk dat ik, ondanks de uitdagingen waarvoor wij komen te staan, toch weer voor een soortgelijk beroep zou kiezen: Met een geweldig team mooie dingen produceren om mensen blij te maken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? De beste ideeën krijg ik niet per se in mijn stad, maar als ik enigszins ontkoppel van de dagelijkse bezigheden. Dat kan zijn onder de douche, maar ook in het bos of op vakantie.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Naast mijn woonplaats heb ik een favoriete stad die ik meer als ‘mijn stad’ beschouw: Kaapstad. In Kaapstad is voor mij de beste plek om te genieten van een mooi glas wijn en heerlijk eten, samen met vrienden, Jordan restaurant op het Jordan Wine Estate.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Voor mij is dat mijn vrouw met wie ik alles kan delen en die mij op vele vlakken bijstaat.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Net als nu, met een bevlogen team van vakbekwame, maar vooral leuke mensen. Je moet het goed hebben met elkaar om mooie producten of diensten te kunnen maken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Naar de uitvoering van een Engelse vertaling van onze meest recente musical door meer dan 100 kinderen in een achterstandswijk in Kaapstad, eind november van dit jaar.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Ik spreek graag met zoveel mogelijk verschillende mensen om te onderzoeken wat we elkaar te bieden hebben en waar we van elkaar kunnen leren. Ik heb niet één specifiek rolmodel dat eruit springt

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik vind dat je altijd moet leven waar je van houdt en waar je blij van wordt. Dat doe ik. Het kan zijn dat je omstandigheden veranderen, maar vooralsnog heb ik geen pensioneringsplannen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? bart@bennyvreden.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s