Passie Pensioneert Nooit voor Christel van Spengler

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is lekker en gezond eten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De kleine momentjes van aandacht, dankbaarheid, liefde, waardering, een blik, een knuffel, een woord…

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is dat ik mijn inspiratie verlies.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mensen bewust(er) maken van de invloed van voeding op hun gezondheid.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben enorm perfectionistisch.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik altijd weer nieuwe dingen wil ontdekken en/of doen.

Wanneer zou ik liegen? Een klein leugentje om bestwil om mensen een beter gevoel te geven.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Dat is mijn vader. Hij heeft mij altijd voorgehouden dat als je iets wilt bereiken, hoe groot ook, je erin moet geloven dat je er door vallen en opstaan en heel hard werken altijd komt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het minst leuke aan mijn werk is datgene wat een noodzakelijk kwaad is en waar ik geen voldoening uithaal, zoals bijvoorbeeld de administratie, belastingzaken en computergeneuzel.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?  De blije gezichten van kinderen en hun ouders als ze ontdekt hebben dat waar ze zich met hulp van mij voor hebben ingezet, het effect oplevert waar ze op gehoopt hadden en soms zelfs meer.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Hoe kun je ooit stoppen met je passie, datgene waar je voor leeft? Dan stop je dus met leven!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik makkelijker dingen aan anderen kan overlaten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik in een korte tijd een goed lopende voedingsadviespraktijk heb opgezet.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Geen idee maar het zal zeker iets met mijn passie voor lekker en gezond eten te maken hebben. Niks mooiers om van je passie je beroep te kunnen maken!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? De beste ideeën krijg ik al wandelend met m’n hond door het bos of over de hei in ’t Gooi.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Hoe arrogant…maar dat is eigenlijk bij mij thuis waar altijd met passie, liefde en aandacht gekookt wordt met de beste ingrediënten én heel gezond. Dat mis ik toch vaak in restaurants, helaas (uitzonderingen daar gelaten).

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man. Soms praat hij over mijn werk alsof hij al jaren zelf in het vak zit.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Jamie Oliver of met Pascale Naessen, kortom met mensen die dezelfde passie hebben als ik.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit?  Lifestyle Factory is een online programma dat ik aan het opzetten ben met een compagnon waarbij we een grote groep mensen willen bereiken die we dagelijks ondersteunen bij het volgen van een gezonde leefstijl.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Jamie Oliver. De flair, het enthousiasme en zijn vastberadenheid zijn voor mij een enorme inspiratie.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nooit! Dit is waar ik van houd en eten moeten we toch, dus dan maar liever lekker en gezond.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Christel van Spengler

www.voedingsadviespraktijkgooiland.nl  |  cvanspengler@gmail.com  

www.lifestylefactory.info  |  mail@lifestylefactory.info   

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s