Passie Pensioneert Nooit voor Adje Middelbeek

Wat is mijn grootste passie? Creëren of dat nu een nieuw recept is, een fotoreportage, een tuin, de inrichting van mijn huis, een tentoonstelling of mijn laatste creatie hier in Italië, een klein paradijs zoals mijn gasten het noemen. Een B&B met appartement een plek waar mensen zich door de atmosfeer gelijk op hun gemak en dus thuis voelen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? La Dolce Vita, of wel het Italiaanse leven ten volle leven, eten aan lange tafels met familie en vrienden.

Wat is mijn grootste angst? Dat je afhankelijk wordt van anderen op latere leeftijd.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Creëren en het realiseren van nieuwe uitdagingen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben een Tijger, dus ik laat niet snel los maar het is gelijk ook mijn beste eigenschap want hierdoor heb ik veel bereikt in mijn leven en het mooie van ouder worden is dat je beter weet wanneer je moet loslaten.

Wat is mijn grootste valkuil? Te hard werken bij het opstarten van een nieuw bedrijf dan leg ik de lat qua werk en uitdaging erg hoog en ga dan met de hakken over de sloot, ik ben daarna altijd wel super trots dat ik het gered heb natuurlijk

Wanneer zou ik liegen? Toen ik jong was loog ik weleens, bang om straf te krijgen. Toen ik ouder werd besloot ik dat niet meer te doen maar als ik weet dat de waarheid vertellen geen zin heeft verdraai ik de waarheid weleens, alleen nooit bij echte vrienden dat is uit den boze.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Madame Curie en Moeder Theresa, twee voorvechters die hun eigen weg zijn gegaan.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Boekhouden en huishouden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik besloot om het boek ” de Kunst van het Ontbijt” te schrijven en het zelf uit te geven, zodat ik de vrije hand had in hoe het werd vormgegeven zowel grafisch als tekstueel waardoor ik zelf kon bepalen wat het eindresultaat zou zijn.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie kent geen pensioen gerechtigde leeftijd, je krijgt daar altijd nieuwe inspiratie van en het verveelt nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik wil niet meer zo hard werken en meer tijd voor mijzelf hebben.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Createur van schoonheid en Chef-kok.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Ik ben een selfmade woman en heb alles gerealiseerd wat ik wilde in mijn leven. Ik ben nu 66 en ben nogmaals een mooi nieuw bedrijf gestart, nml. “Podere del Buongustaio” ofwel landgoed van de fijnproever een mooie B&B met appartement in Italië.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In de wijnkelders van Castello di Montegiove en aan de rand van mijn eigen natuurlijke zwemvijver, in beide gevallen vergezeld van een goed glas rode wijn.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? La Piazza, het dorpsplein.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn hartsvriendin Jacqueline Bolt.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met mijn aannemer Fabrizio Tortolini, hij is 32 jaar oud en ik bewonder zijn moed en doorzettingsvermogen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Zorgen dat ” Podere del Buongustaio” een succes wordt. Met Fabrizio Tortolini olijfolie gaan produceren op de oude ambachtelijke manier en deze gaan exporteren.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Barack Obama

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nee!!!!!

Hoe kun je contact met me opnemen? podbuongustaio@gmail.com Facebook https://www.facebook.com/Podere.Del.Buongustaio

Twitter twitter@PodBuongustaio

Instagram instagram@PodereDelBuongustaio

Tel. 0039-3926692960

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s