Passie Pensioneert Nooit voor Hans Slim

Wat is mijn grootste passie? Het dagelijkse leven, bezig zijn met alles. Dat varieert van schrijven tot ontwerpen en van grasmaaien tot koken en nog veel meer.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het gevoel op de derde donderdag van oktober, zo rond drie uur. Dan probeer ik altijd te beginnen met een nieuwe roman.

Wat is mijn grootste angst? Het jaarlijks bezoek aan de accountant. Overigens een aardige man. 

Waar houd ik het meest van in mijn werk? Dat is niet zo eenvoudig. Ik bedenk interieurs, studiesystemen, life-style presentaties, televisieprogramma’s, concepten, schrijf romans en nog veel meer.
Wat is mijn minst aantrekkelijk eigenschap? Ben absoluut geen teamwerker. Hoewel de laatste jaren het is iets beter begint te worden.

Wat is mijn grootste valkuil? Nee zeggen. Ik houd van iedereen en wil graag helpen. Dat brengt me soms in de problemen.

Wanneer zou ik liegen? In principe nooit. Heb het niet nodig en heb niets te verbergen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op me? Op een vage vraag een vaag antwoord. Helaas was ik betrokken bij de chantage van Linda de Mol. Althans ik ontving ook een dreigbrief. Weliswaar had ik er totaal niets mee te maken, maar er was wel een ander eikel punt dat direct met enkele mensen te maken had in de omgeving van John de Mol. Twee verschillende lijntjes lopen parallel en kruisen elkaar soms. Het verwondert me nog steeds dat voor mijn gevoel daardoor alles in de doofpot is gestopt.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Administratie. Snap er niets van en van en ben totaal niet zakelijk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig in mijn werk? Helaas kan ik dat niet meten met een soort thermometer. Maar als ik bezig met een tekstje en ik hoor Chet Baker door de ruimte dwarrelen dan verlang ik misschien alleen nog naar een Bossche Bol van Jan de Groot.


Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Daar ben ik nooit mee bezig, ik leef en doe nog precies hetzelfde als dertig jaar geleden. Het enige verschil is dat ik een uurtje extra nachtrust nodig heb.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Verander constant. Niet met opzet, maar het ligt aan mijn activiteiten. Niet dat ik het bewust doe, integendeel. Dagelijks wordt mijn weg gewezen door intuïtie.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Och, het probleem is dat ik zoveel heb gedaan dat ik wel tien petten kan opzetten. Dat is ook tegelijk het probleem. Maar misschien ook wonderlijk om tien beroepen te combineren. Het leuke is ook dat het ene circuit niets weet van het andere.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Eigenlijk moest ik een beetje lachen toen ik deze vraag las. In mijn huidig leven heb ik nooit voor één beroep gekozen. Vroeger als ik een lobby van een hotel binnenkwam ging ik achter de vleugel zitten en iedereen dacht dat ik pianist was. Als ik een roman signeer, denkt iedereen dat ik schrijver ben, als ik een TV programma presenteerde dacht iedereen dat ik presentator was. Zo zou ik het weer doen.
 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg in mijn stad? Het leuke van mijn woonstek is dat ik eigenlijk aan de rand van Amsterdam woon en centraal in ’t Gooi. Een vaste plek waar ik de beste ideeën heb ik niet zozeer. De hele dag borrelt het. Misschien moet ik één uitzondering maken? Tijdens het maaien van het gras en het bereiden van van kroketten staat de turbo erop. O ja, misschien ook de zwerftochten door Amsterdam.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te eten in mijn stad? Ach ik woon in ’t Gooi, sprookjesachtig Laren loopt naadloos over in Blaricum. En daar eet ik graag bij Moeke Spijkstra aan de stamtafel. De uitbater kondigt de exclusiviteit van deze tafel aan door een bordje te plaatsen: ‘Gereserveerd voor stamgasten’. Tja en dat trekt natuurlijk ondeugende dames en heren. Niet dat ze veel kans maken want de vaste stamtafel gasten hebben hiervoor ongeschreven wetten die feilloos werken. Hoewel voor een rondborstige dame met lange benen weleens een uitzondering wordt gemaakt. 
Zo’n etablissement dat zelfs bekend is tot ver achter Roodeschool. Gewaardeerde heren die het beleid bepalen van ons illuster landje, vergeten dan even alles. Waar de vroegere komiek Toon Hermans succes had met het liedje ‘Zit mijn jasje goed zit mijn dasje goed, vader gaat op stap’, werkt de formule nog steeds in het bekende eetcafé. Vooral op donderdagavond als de late middagzon overgaat in de gezellige anonieme Gooische duisterheid, wordt er graag een paar uurtjes van de A1 afgeweken om onder het mom van een hapje, de aanwezige Gooische vrouwenvoorraad te inspecteren. Een ogenblik weg uit de strenge wereld van de Raad van Bestuur van een International, waar stijfheid troef is. Niet dat er ook maar enig bezwaar tegen die stijfheid bestaat, maar het begrip wordt gewoon even verplaatst. Zeker bij het aanschouwen van zoveel vrouwelijk schoon, althans bij het intieme licht van oude gloeilamppeertjes

Wie is mijn grootse fan/sponsor/partner in crime? Mijn verhalen over Gooische Vrouwen (en ondeugende Gooische Heren) lokt soms enige agressiviteit uit. Niet dat ik het me aantrek, integendeel. Het inspireert om er nog een schepje bovenop te doen.
 
Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken?
Die wensen heb ik niet zo, als ik iemand interessant vindt dat zoek ik zelf contact. Maar ik zou nog weleens een musical willen schrijven over de jaren zestig in het wonderlijk Almelooooo. En dan natuurlijk maar met één vrouw: Metje Blaak. We zijn bezig……

Naar welk project in de nabije toekomst, kijk ik uit? Mijn nieuwe boek waar ik de geschiedenis induik. Een nieuw schemergebied.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten? Mijn vader, maar die al lang geleden vertrokken. Hij kon eigenlijk niet lezen, zeker niet schrijven. Toch was hij een wijs man. Nooit verbood hij iets. Wel stimuleerde hij alles.
 
Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Pffffff…… dat lukt niet. Heb nog zoveel plannen dat ik minstens 110 moet worden. Onder voorbehoud van een goede gezondheid.
 
Hoe kun je contact met mij opnemen?
www.hansslim.nl en je weet nog veel meer.

 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s