Passie Pensioneert Nooit voor Veronika Rutten

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is ondernemen! Ik ben nog steeds heel dankbaar, dat ik 30 jaar geleden de kans heb gekregen dit te gaan doen. Ondernemen betekent voor mij zelfstandig zijn, je eigen bedrijf runnen en vooral de vrijheid hebben te doen wat je leuk vindt.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Met mensen te verbinden, samenwerken, mensen helpen het beste uit zichzelf te halen, respect hebben voor zichzelf en anderen, dankbaarheid! ….

Wat is mijn grootste angst? Angst ken ik niet echt. Als ik ergens bang voor ben, dan betekent dat voor mij, dat ik het juist moet doen. Ik ben niet zo snel bang, zie het meer als uitdaging. Maar het moet wel zin hebben!

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Verbinding met mensen, in contact zijn met anderen, helpen, ze beter maken, samenwerken, het beste uit mezelf halen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik denk ongeduld en ik ben heel direct!

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is, dat ik heel veel ideeën heb en daardoor heel veel dingen tegelijk wil doen.

Wanneer zou ik liegen? Ik zie de nut niet zo van liegen, want vroeg of later moet je toch met te waarheid komen, dan doe ik het liever meteen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn vader, hij heeft mij laten zien, hoe je een goed mens wordt en bent. Hij was mijn grootste fan! Hij heeft mij gemotiveerd, gestimuleerd en vertrouwen gegeven.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik doe best wel veel. Maar van mijn webshop in tassen vind ik het minst leuke, dat ik heel veel moet organiseren buiten de webshop om, wat best arbeid intensief is, omdat je alle tassen mee moet nemen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Kan hier veel voorbeelden geven. Maar nu recent, in Hilvarenbeek, toen ik vier jaar geleden voor het eerst het mooie event, VROUWEN die DOEN ondernemen met passie, samen met Trix van Hoof heb georganiseerd. Door de klik die wij samen hebben en de gastvrijheid en de mooie sfeervolle locatie is dit wel heel bijzonder. Het vindt al weer voor de 4e keer plaats. Onze intentie is samen te werken met ambitieuze vrouwelijke ondernemers. Het volgende event vindt plaats 20 november 2016 van 12.00 tot 17.00 uur in Hilvarenbeek. U bent van harte welkom.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Doen wat je echt leuk vindt, kent geen tijd! Want je wilt niet ophouden op je 67ste, dat is ook de reden waarom ik nu nog mijn coaching bedrijf Health Awareness begin, waarbij ik mijn kennis en ervaring kan delen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Eigenlijk niets, ik ben tevreden zoals ik ben.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Holistisch arts, chirurg of econoom?

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Toen ik 30 jaar geleden naar NL kwam, ben ik vanaf dag 1 een lederwaren zaak begonnen, alle diploma’s, die nodig waren heb ik in de avonduren gehaald, ondanks dat ik de taal nog niet 100% beheerste, dat vond ik wel een hele prestatie. De zaak heb ik 16 jaar gehad en was een van de mooiste van Tilburg toen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Op de golfbaan of op mijn spinningfiets, lekker sporten, tijd voor mezelf, daar krijg ik wel altijd veel ideeën en energie van.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Als ik een lunchafspraak heb in Tilburg, ga ik meestal naar Cafe Anvers. Leuke sfeer, leuk personeel, lekker eten en in de zomer een heel gezellige terras.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is mijn man Piet, voor hem ben ik naar Tilburg gekomen, hij steunt mij, geeft mij de vrijheid te ondernemen en is mij grootste promotor.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met heel enthousiaste ondernemers, die gedreven zijn, ambitie hebben om samen te werken om een gezamenlijk doel te bereiken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik ben bezig mijn coaching praktijk HEALTH AWARENESS op te starten, een online business, waarbij ik vrouwelijke ondernemers, die ziek zijn geweest, help de zin van hun ziek zijn te laten ontdekken, zodat ze weer vertrouwen krijgen in zichzelf en in hun lichaam. En te laten ontdekken, dat zijzelf de enige persoon zijn, die henzelf echt beter kan maken. Mijn missie is het een gezondheid bewustzijn te creëren.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Oprah, die zou ik wel willen ontmoeten, zij inspireert mij enorm. Depak Chopra, ik vind zijn boeken super interessant, zijn meditaties zijn heel goed, ja, ik zou hem heel graag willen ontmoeten en interviewen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Dat zie ik niet zo snel gebeuren, want je blijft gewoon jong wanneer je doet, wat je leuk vindt. Tegenwoordig zijn zo veel mogelijkheden zeker door internet en het geeft de mogelijk te werken waar je ook bent.

Hoe kun je contact met me opnemen?

info@healthawareness.eu

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s