Passie Pensioneert Nooit voor Ben Bouter

Wat is mijn grootste passie? Ik heb er veel, maar schrijven, lezen en luisteren naar klassieke muziek zijn wel de belangrijkste, denk ik.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geboren zijn in een warm nest. Geluk is een verzameling van kleine dingen, dingen van elke dag, harmonie met jezelf en je directe omgeving. Oog hebben voor de bijzondere schoonheid van mensen, de natuur, kunst.

Wat is mijn grootste angst? Ik heb geen grote angst. Het is energieverspilling om bang te zijn voor voor bedreigingen die wellicht nooit werkelijkheid worden. Angst blokkeert.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Verdwijnen in het denken van de ik-persoon of van de wereld die je creëert en verrast worden door de weg die het verhaal gaat.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Gemakzucht.

Wat is mijn grootste valkuil? Misschien dat ik me te lang zou kunnen terugtrekken in mijn eigen wereld.

Wanneer zou ik liegen? Niet iedereen heeft recht op de waarheid. Als ik vrienden of familieleden zou moeten verraden. Mijn vader werd in de oorlog gearresteerd en gedwongen vrienden te verraden. Hij noemde twee namen, slim, van mensen die al gevangen zaten. Hij bracht overigens drie jaar en vier maanden in concentratiekampen door.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Geen. Niet als model. Maar natuurlijk ben ik beïnvloed door mijn ouders, familie, buurt, school etc. Als schrijver ben ik gevormd door alles wat ik gelezen heb. Sánder Márai, Tolstoj, Jeroen Brouwers, Bernhard Schlink, om er een paar te noemen, hebben mij wel gïnspireerd om te proberen boeiende gedachten en mooie zinnen te schrijven.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Wachten tot het gecorrigeerd of beoordeeld is.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik hou niet van die term: ´meest gelukkig´, alsof ´heel gelukkig zijn´ in een bepaald moment te vangen is. Nee, ik vind schrijven een heerlijke en soms vermoeiende bezigheid.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je met het verlies van je werk meteen ook je passie kwijt bent, is dat zielig. Je geluk steunt dan op een heel dun pilaartje. Armzalig. Nee, passie pensioneert nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets speciaals.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Geen idee. Maar schrijver blijft het mooist. Pianist lijkt me ook geweldig, maar een voordeel van schrijven is dat je weinig hulpmiddelen en ruimte nodig hebt.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Ach, grootste…Ik heb tot nu toe zeven boeken geschreven, waaronder vier romans. Ze kregen mooie recensies. Leuk toch?

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Die is er niet. Ideeën ontstaan overal.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Ik woon in een piepklein dorp. Mijn favoriete restaurant daar is thuis.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Fan? Dat gaat veel te ver. Maar maatje, vriendin, iemand die me met beide benen op de grond houdt, Marise, al 45 jaar mijn vrouw.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Schrijven doe je alleen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Mijn volgende boek.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Niet als rolmodel. Maar het zou interessant zijn Jezus, Mohammed en Boeddha eens te spreken om te horen wat zij vinden hun volgelingen. En Eva, de eerste vrouw, lijkt me ook interessant.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Dat hoop ik toch niet zeg. Beethoven componeerde door toen hij doof was. Ik kan dan wel niet blind typen, maar zolang ik niet dement ben, kan ik blijven schrijven. Toch?

Hoe kun je contact met me opnemen? Kijk op mijn website http://www.benbouterboeken.com

Ik ben ook op Facebook terug te vinden.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s