Passie Pensioneert Nooit voor Jaqueline Storm

Wat is mijn grootste passie? Ik heb er twee: lesgeven en illustreren. Lesgeven doe ik zestien uur per week aan de Hogeschool van Amsterdam, als docent redactioneel en creatief schrijven. Illustreren doe ik in de tijd die overblijft. Ik gebruik allerlei technieken, van inkt en marker tot stempels, linosnede en collage.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Doen waar ik blij van word. Illustreren en lesgeven dus.

Wat is mijn grootste angst? De Amerikaanse oud-president Roosevelt zei ooit: ‘The only thing we have to fear is fear itself’ en volgens mij is dat helemaal waar. Net als Johan Cruijffs beroemde uitspraak: ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’. Zo is het echt: alles komt uiteindelijk altijd goed.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Van lesgeven: dat ik studenten soms echt kan helpen. En van illustreren: dat ik er enorm gelukkig van word.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben een enorme einzelgänger, die slecht tegen op- een aanmerkingen van anderen kan, hoe lief die ook vaak zijn bedoeld.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik, ergens in mijn achterhoofd, blijf denken dat meer beter is.

Wanneer zou ik liegen? Als ik een ander daarmee leed kan besparen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn grootmoeder.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het inrichten en bijhouden van mijn website http://www.jaquelinestorm.com.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik geniet elke dag van mijn werk. Echt waar.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Alles en niets – ik denk nooit aan mijn pensioen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niks – niet nu ik eindelijk zo ver ben dat ik mezelf neem zoals ik ben.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Illustrator en docent.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? In het onderwijs: als ‘mijn’ studenten boven zichzelf uitstijgen. In het illustreren: dat ik tegenwoordig oprecht blij ben met wat ik zelf maak, in plaats van dat ik, zoals vroeger, altijd alleen maar zie wat er niet goed is.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg? Als ik met mijn hond loop, of naar mijn werk fiets.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn dorp? Dennis Delicious, vanwege de heerlijke koffie en de fijne broodjes.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn zoon van twaalf, omdat hij altijd genadeloos eerlijk is.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met vrolijke, eerlijke mensen die niet in problemen, maar in oplossingen denken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik ga binnenkort eindelijk echt aan de slag met het ontwerpen van patronen voor stoffen.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? De Britse illustratrice Louise Lockhart. Onder de naam The Printed Peanut maakt en verkoopt zij haar eigen kaarten, prints, servies, theedoeken en boeken. Heel mooi en een voorbeeld van wat ik ook wel zou willen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Als ik het even kan voorkomen niet.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Via info@jaquelinestorm.com.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s