Passie Pensioneert Nooit voor Guido Bindels

Wat is mijn grootste passie? Er mede voor zorgen dat de omstandigheden in de zorg verbeteren. Met name in de gehandicaptenzorg en de ouderenzorg waar zo enorm veel is wegbezuinigd en mis is. Van empathie een sleutelwoord maken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Misschien heel basaal, maar: Dat het goed gaat met mijn dierbaren, dat ze gelukkig en gezond zijn. En dat ik daar een rolletje in mag spelen.

Wat is mijn grootste angst? Opeens geveld worden door een ongeneeslijke ziekte, terwijl ik nog zoveel heb te doen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Lachende monden en stralende ogen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik dingen voor anderen invul, mensen niet laat uitpraten, hun zinnen afmaak omdat ik al denk te weten wat er gaat komen.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik te veel in mijn emoties ga zitten.

Wanneer zou ik liegen? Ik kan niet liegen, krijg meteen een rode kop. Daarom heb ik dat al heel lang geleden opgegeven. Eigenlijk vanaf het moment dat de douane op Schiphol aan me vroeg of ik -met zeven sloffen sigaretten in mijn koffer- iets had aan te geven.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn onkreukbare, altijd eerlijke, lieve en zorgzame ouders.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ellenlange vergaderingen met mensen die zich juist dan willen profileren. Te grote ego’s.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen Inge, de persoonlijk begeleidster van Brigitte, zei dat mijn boek over mijn dochter op haar werk ogen had geopend en voor meer empathie had gezorgd.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Een echte passie heb je levenslang.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Stoppen met mijn grootste verslaving: Roken.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Mantelzorger. Definitie nu: Mensen die ONBETAALD zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende ouder, kind, ander familielid, vriend of buur. Definitie in een volgend leven: Mensen die BETAALD zorgen voor etc. Tja, ben een dromer.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Niet al die grote reportages en verhalen die ik heb gemaakt tijdens mijn ruim 30 jaar als journalist, maar heel klein en dicht bij huis: het schrijven van het boek ‘Brigitte’, over hoe het leven is met een gehandicapt kind. Mijn meest persoonlijke en belangrijkste werk, waarin ik ook mezelf helemaal bloot geef.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In mijn eigen bed.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Het terras van Poort van Dordt. Het liefst met een voorjaars- of najaarszonnetje.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vriendin Patricia, die mij als geen ander aanvoelt en begrijpt.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport al was het alleen maar om hem of haar met zijn/haar haren erbij te trekken en kennis te laten maken met de echte wereld van de zorg.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Het verder onder de aandacht brengen van mijn boek ‘Brigitte’ bij politici, zorginstanties, zorgopleidingen en de mensen op de werkvloer. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het de mensen niet koud kan laten, dat het voor meer empathie en dus veranderingen kan zorgen.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Mijn vader. Hij is veel te vroeg overleden en ik zou hier op een terras in Dordrecht graag eens met hem willen bijpraten, hem willen vertellen hoe het verder is gegaan met mij en hem om zijn mening vragen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Zorgen zit in mijn bloed, is mijn leven. Dat zal ik dus ook altijd blijven doen. En er is nog zoveel onder de aandacht te brengen. Dus zal ik ook blijven schrijven.

Hoe kun je contact met me opnemen? Via de website: www.guidobindels.nl

Mail: gambindels@hotmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s