Passie Pensioneert Nooit voor Rene van den Berg

Wat is mijn grootste passie? Ik maak en ontwerp schoenen. Schoeisel dat wordt gedragen op de internationale catwalks en handgemaakte herenschoenen van mijn eigen label Makerszoon. Daarnaast ben ik docent Ambachtelijk schoenmaken Bij de Dutch Shoe Academy in Utrecht.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezondheid. Ook dat ik kan leven van mijn werk en mijn gezin ervan kan onderhouden. Maar de jackpot winnen zou niet gek zijn:-) Maar geen zorgen, ik blijf dan wel gewoon schoenen maken.

Wat is mijn grootste angst? Arbeidsongeschikt raken, blessures aan mijn handen of ogen, alles waardoor ik geen schoenen meer kan maken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het bedenken van oplossingen voor problemen. Bij het uitvoeren van ontwerpen van couturiers draait het vaak om zeer complex schoeisel. De uitdaging is om de schetsen te vertalen naar draagbaar schoeisel en zo weinig mogelijk afbreuk te doen aan het oorspronkelijk idee.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Zaken uitstellen tot het laatste moment.

Wat is mijn grootste valkuil? Perfectionisme. Ik wil alles altijd zo mooi mogelijk maken terwijl 100% perfectie niet haalbaar is. Bij mijn herenschoenen van Makerszoon draait het juist om het laten zien van maaksporen. Het is een prettige tegenhanger:-)

Wanneer zou ik liegen? Geen idee, een leugentje om bestwil maak ik weleens, maar nooit om te bedriegen of anderen bewust te misleiden of kwaad te doen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb in het begin van mijn carrière vijf seizoenen met Thierry Mugler mogen werken. Dat heeft de basis gelegd voor mijn huidige bedrijf.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Lopende band werk maar dat komt gelukkig zelden voor en natuurlijk de administratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb een opdracht gedaan voor… oh nee, dat mag ik niet zeggen, daar heb ik een geheimhoudingsverklaring voor getekend:-)

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Heel herkenbaar, mensen vragen me weleens wat ik ga doen als ik gepensioneerd ben, schoenen maken natuurlijk, maar dan nog kunstzinniger dan ik nu al doe.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat beter georganiseerd willen zijn.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Bronsgieter, beeldhouwer, diamantslijper, smid, glasblazer, meubelmaker, ik weet er nog wel een paar.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? In april 2017 vier ik mijn 25 jarig jubileum als zelfstandig ondernemer. Het is niet altijd even gemakkelijk om je hoofd boven water te houden als zzp’er in een creatief beroep.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Mijn bed:-) In alle rust krijg ik daar de beste ideeën. Ook wordt ik ‘s nachts vaak wakker en schiet me ineens de oplossing binnen voor een probleem waar ik overdag niet uitkwam.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Op één onze achtertuin, en dan barbecueën met gezin, familie en vrienden. Op twee, Restaurant Vork en Mes. Het prachtige restaurant van Jonathan Karpathios. Gevestigd in het voormalig Floriade paviljoen in het Haarlemmermeerse Bos. Uitkijkend over het meer.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn gezin en mijn familie.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Regisseur Tim Burton, ik zou heel graag de schoenen willen maken voor één van zijn toekomstige films. Of eigenlijk gewoon alle films die nog komen:-)

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Een succes maken van mijn herenschoenen label Makerszoon. Eigenlijk zou iedereen schoenen moeten dragen die zijn gemaakt door een schoenmaker die ze kennen in plaats van al die goedkope weggooi schoenen.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Als het mogelijk was Alexander McQueen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik zie mijzelf nog niet met pensioen gaan, ik hoop dat ik dit werk nog heel lang mag doen en als werken niet meer gaat dan kan ik altijd nog privé les geven.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Via mijn websites http://www.renevandenberg.nl en http://www.makerszoon.nl

info@renevandenberg.nl of contact@ makerszoon.nl

Ook kun je me vinden op Facebook Linkedin en Instagram

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s