Passie Pensioneert Nooit voor Rita Meertens

Wat is mijn grootste passie? Tekenen en schilderen voor mezelf, maar ook aan anderen. Het lesgeven hierin dmv het geven van workshops aan mensen van 4 tot 104 die denken dat ze nog geen poppetje kunnen tekenen…

Wat is mijn idee van ultiem geluk? In alle rust gewoon te zijn…in mijn tiny vakantiehuis in Ouddorp. s Ochtend’ s wandelen over een verlaten strand en de zeehonden zien zwemmen in de zee. Dat is voor mij ultiem geluk! Maar ook tijdens het voeren van goede gesprekken met mijn beide dochters op zaterdagochtend, voel ik me ultiem gelukkig.

Wat is mijn grootste angst? Om de regie kwijt te raken over mijn leven, als je gaat dementeren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het voorbereiden van een workshop voor een bepaalde doelgroep.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik in eerste instantie overal ‘ JA ‘,op zeg maar achteraf denk is dat eigenlijk wel zo’n goed idee…en dan weer afhaak!

Wat is mijn grootste valkuil? Tijdsfactor

Wanneer zou ik liegen? Ik kan niet liegen! Ik ben een ‘open boek’! Mensen zien het direct aan mij!

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Lies van Rijsselberghe , de oprichtster van Radio Modern. Ik bewonderde haar om het gemak waarmee zij zo’n bedrijf runde. Het was een mooie vrijgevochten succesvolle vrouw.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Acquisitie doen!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik genomineerd was voor de KIZ KUNST BOX! Dit was een box met materialen plus een workshop van een dag per maand voor activiteitenbegeleiders in de zorg. Om KUNST – ZINNIG met ouderen te gaan werken. Het staan op een podium om mensen in de zaal erover te vertellen vond ik heerlijk en ZINNIG! Ik heb hem niet gewonnen, maar er zijn veel opdrachten uitgekomen! Ik heb 3 jaar lang activiteitenbegeleiders opgeleid om KUNST-ZINNIGE met de mensen te werken. Dit plan heb ik bedacht, omdat ik van mijn moeder had gezien wat zij maakte in de dagopvang…(om te huilen) Echter na deze periode werd de subsidiekraan dichtgedraaid en moest ik er mee stoppen. Dit vond iedereen heel jammer. Nu ben ik sinds kort weer gestart maar dan andersom. Ik ga zelf bij de mensen langs. KUNST-ZINNIGE-dagbesteding aan huis. Ik hoop in de toekomst weer mensen te mogen opleiden. Vooral omdat er in deze tijd zo’n behoefte is aan professionele particuliere dagopvang.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Mijn passie zal ik tot het einde van mijn dagen willen leven. Vandaar dat deze uitspraak mij boeit. Ik wil sterven achter mijn (schilders) ezel en niet achter de geraniums…

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets! Ik ben zoals ik ben en mensen hebben me maar te accepteren zoals ik ben.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Architect.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Het bedenken en in de markt zetten van de KIZ KUNST BOX waar ik hiervoor al over had verteld!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In Rotterdam krijg ik de beste ideeen tijdens een wandeling in het Kralingse bos.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Urban Espresso bar, in de Pannekoekstraat! Mijn lievelingsstraat en de lekkerste koffie!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat was mijn vader, die er nu helaas niet meer fysiek is, maar waarmee ik altijd een lijntje blijf houden.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met het ouderenfonds.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Kunst-ZINNIGE-dagbesteding aan huis. Mijn nieuwe project, waarbij ik ouderen en chronisch zieken eens per week bezoek en met ze ga tekenen/ schilderen omdat ze aan huis gebonden zijn!

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam!

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? NOOIT!

Hoe kun je contact met me opnemen? Via http://www.mevrouwmeertens.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s