Passie Pensioneert Nooit voor Tom van Campenhout

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is creëren van mijn ideeën en gedachten in beelden. Kunst maken. Iedere dag ben ik met tekenen bezig, dat zit zo in me dat ik niet zonder kan. Beelden in mijn hoofd die naar buiten komen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik vind geluk een woord dat te vaak gebruikt wordt maar kan tevreden en blij zijn als een beeld op papier klopt met het beeld in mijn hoofd. Ik word trouwens wel gelukkig van nieuwe goede potloden.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet meer kan creëren. Nog belangrijker, dat er iets naars met mijn kinderen gebeurd.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Een mooi nieuw vel papier, een nieuwe kans, de vermoeidheid van het tekenen op groot papier

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Kan slecht tegen prietpraat, haak ik af

Wat is mijn grootste valkuil? Ik heb de neiging om niet te stoppen en door te gaan. Dan vergeet ik wel eens achter over te leunen en te genieten.

Wanneer zou ik liegen? Niet, komt anders toch weer een keer terug dus is volstrekt nutteloos.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Willem de Kooning die tot op hoge leeftijd heeft door geschilderd, Monet die bijna blind zijn waterlelies schilderde.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Soms de eenzaamheid

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als een gedeelte van mijn werk ophangt aan een muur en de eerste reacties komen van kijkers.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik werk ook als kunstdocent in het onderwijs, daar is sprake van een pensioen. Maar tekenen heeft geen grens om te stoppen, kan gewoonweg niet.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ben er de hele dag mee bezig, iedere dag vallen en opstaan.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Hetzelfde of architect. Mijn werk uitvergroot.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Ik heb een tekening gemaakt van 8 m2 op een muur. En er komt een nog grotere aan. Heerlijk om te doen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Havens, fabrieken, snelwegen waar aan gewerkt wordt.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Een favoriete plek in de stad heb ik niet. Ik zit het liefste aan zee te genieten van de horizon, luchten en het geluid van het water.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met een vriend gaat het al gebeuren, tekeningen met livemuziek en dans. Danschoreografie door een goede vriendin. Zo fantastisch om vrienden te hebben die in mij en mijn werk geloven.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Hele grote tekening bij collega in zijn atelier met dans, muziek en licht erbij. Tekening wordt bewegend, zo leuk.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Niemand in het bijzonder. Ik heb niet iemand waar ik tegenop kijk. Spreek af en toe met collega kunstenaars die kritisch naar mijn werk kijken. Dat is voor mij heel waardevol.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Hahahahahah, dacht het niet

Hoe kun je contact met me opnemen?

Neem een kijkje op mijn website: http://www.tomvancampenhout.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s