Passie Pensioneert Nooit voor Ton Broekhuisen

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is schrijven. Daarnaast ben ik nieuwsgierig. En pluis ik dingen graag uit. Liefst zet ik spotlights op schrijnende situaties. Zodat katjes niet in het donker worden geknepen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik zou met ingewikkelde beschouwingen kunnen komen. Maar in de kern gaat het er toch vooral om dat je gezond bent. En een partner aan je zijde hebt op wie je kunt bouwen. Alle rest is relatief bijzaak.

Wat is mijn grootste angst? Angst voor de dood. En met name voor het laatste stukje hier op aarde. Want daarna zit mijn reis erop. In een hemel geloof ik helaas niet.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Om te beginnen, word ik standaard blij van woorden in de goede volgorde zetten. Waar mogelijk met een ietwat luchtige ondertoon. Ook de contacten met – vaak boeiende – mensen vind ik prettig. Ik zou desnoods gratis schrijven. Maar dat hoeft niemand te weten.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben nogal ongeduldig. Houd graag tempo. Stoor me eraan als anderen de vaart er onnodig uithalen. Verder ben ik allergisch voor saaie mensen. Ik verveel me vrij snel..

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn enthousiasme. Ik knal overal vol in. Doseren, is niet een van mijn sterkst ontwikkelde eigenschappen.

Wanneer zou ik liegen? Liefst nooit. Maar dat hoge niveau haal ik in de praktijk niet. Al blijf ik het proberen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik ben in alle opzichten een zoon van mijn inmiddels overleden vader én held Bram.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Lang wachten op voetballers die niets te melden hebben. Ook ben ik niet gecharmeerd van communicatieadviseurs. Ik zeg ook altijd: tekst louter checken op pertinente onjuistheden. Verder: afblijven! Ik lever tenslotte geen klad in. De teksten worden er nooit beter van. En het werkt vertragend.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben altijd gelukkig met mijn werk. Maar extra gelukkig als ik via columns (onder meer acht jaar in Metro) of als breekijzer (consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim?) het verschil kan maken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Die uitspraak spreekt me zéér aan. En ik heb recht van spreken. Want ben inmiddels (sinds 6 oktober) 66 jaar jong. En geloof me: ik zit nog barstensvol plannen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Een wat gladdere rug. Weer blonde krullen zou ook leuk zijn.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Profvoetballer. Ik kon een redelijk balletje trappen, maar heb er niet uitgehaald wat erin zat. Sinds een paar maanden voetbal ik overigens weer: Walking Football. Dat is voetbal voor oude knarren van 60 jaar en ouder. Wie beweegt, is verdacht! Elke vrijdagmiddag trainen we op het Olympia-veld in Gouda. Een feestje!

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik (na vele jaren buitendienst GAK) op mijn 46ste mijn toko Ton Broekhuisen Teksten vof heb opgericht. En aan de praat heb kunnen houden.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Hoewel ik al jaren in Boskoop woon en werk, zit mijn geboortestad Gouda onveranderd diep in mijn hart. Mijn ideeën borrelen overal op. En zijn dus niet plaatsgebonden.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? In Gouda heb ik geen voorkeurstent. Wel in Den Haag en Rotterdam. Ik houd van knus. En vind het prettig zonder loep te kunnen zien wat er op mijn bord ligt.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw Marjolijn. Je zult maar met mij getrouwd zijn. Hulde!

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik heb geen voorkeur. Maar sta open voor duohoogstandjes.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik heb recent de site De Schrijvende Rechter gelanceerd. Daarmee kan ik spotlights zetten op onverkwikkelijke zaken. Trefwoord: precisiekanon. Mijn site Van Klacht Naar Pluim? is een andere troef. Zodra zich een nieuwe sponsor meldt, ga ik weer breekijzeren.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Rolmodel is een groot woord. Maar ik zou graag een avondje op stap willen met Bert Visscher. Zijn affiche met de tekst ‘Geluk zit in hele grote dingen’ heeft een mooi plekje in mijn werkkamer.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik ben (dus) al gepensioneerd. En ga gewoon door waar ik mee bezig ben: schrijven, schrijven en schrijven.

Hoe kun je contact met me opnemen? Op Twitter via @tonbroek. Mobiel: 06 – 54 97 86 00. E-mail: ton@tonbroek.nl Al het overige is terug te vinden op http://www.tonbroekhuisenteksten.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s