Passie Pensioneert Nooit voor Henriette de Monchy

Wat is mijn grootste passie? Passie vind ik misschien een wat te groot woord, maar ik fotografeer graag.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een mooi glas sauvignon blanc samen met aangenaam gezelschap.

Wat is mijn grootste angst? Professioneel gezien is mijn grootste angst dat mijn materiaal het laat af weten op een cruciaal moment. Het is mij eens gebeurd dat ik met beschadigde films (zo aangeleverd gekregen) een familie-reportage maakte. Het leverde mij heel veel extra nabewerking op en een beschadigde reputatie. Er kwam, helaas, ook geen excuus van de fabrikant. Goed werkmateriaal is cruciaal voor het resultaat.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het ‘vangen’ van iemands karakter in een foto, of het creëren van een sfeer of apart beeld in een foto. In mijn vrije werk vind ik het heerlijk dat ik alles zelf kan bedenken, voorbereiden, zoeken, doen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is mijn koppigheid, ik ben een behoorlijk beetje eigenwijs. Als met deze twee componenten de boel tóch komt zoals ik dat wilde hebben, dan ben ik heel tevreden.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is ongetwijfeld het feit dat ik niet commercieel ben. Mezelf hard opstellen als er offertes moeten worden gemaakt… pfff… moeilijk.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer zou ik liegen? Als ik mijn foto’s dermate zou bewerken dat ze de werkelijkheid niet meer weergeven.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Koos Breukel heeft een grote invloed op mij gehad. De eenvoud in de foto en het vinden van het karakter van de geportretteerde, daarin is hij heel sterk. Ik deed bij hem een Masterclass. Ook Tom Musseeuw doet met natuurlijk licht iets magisch waardoor ik bij hem heel graag workshops volg. Hij voegt steeds kennis toe, wat bijdraagt aan mooie inzichten en dus betere resultaten in mijn fotografie.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De digitale selectie en nabewerking van mijn foto’s op mijn computer hou ik graag zo beperkt mogelijk. Alhoewel je door de grotere aantallen foto’s wel meer keuze hebt, en zo nodig nog iets kan corrigeren in de belichting of kleurbalans.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dat is niet één moment. Het mooiste van mijn werk is het lekker alleen bezig zijn met mijn camera. De wereld bekijken, inpakken, stelen, en meenemen naar huis.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Is pensioen gerelateerd aan leeftijd?

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben geneigd om altijd voor anderen bezig te zijn, en dan mezelf voorbij te lopen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Mijn grootste professionele prestatie? Als iemand aan een foto ziet dat hij uit mijn camera komt. Mijn kerstkaarten worden door veel mensen als collectors items bewaard. Ook vond ik het mooi dat ik op mijn vijftigste nog werd toegelaten tot de kunstacademie.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Als ik terugkom wordt ik kok, maar ik kom niet meer terug.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In mijn stad staat mijn huis, in mijn huis staat mijn bed en in mijn bed spin ik mijn ideeën uit. Daar komen alle dingen samen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Tratoria Vicini; heerlijke Italiaanse eenvoud. Ik ben geen grote eter en het hoeft ook niet fancy, wél lekker natuurlijk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn partner in crime is mijn dochter. Als ik twijfel sparren we samen over de selectie van de foto’s.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik weet niet met wie ik zou willen werken in de toekomst, op mijn leeftijd draai ik die vraag maar om.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Nieuwe inspiratie uit de volgende workshop van Tom Musseeuw. Hij heeft een heel aparte stijl en techniek, waar ik graag nog meer over wil leren.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Welk rolmodel ik graag zou willen ontmoeten weet ik niet. Ik probeer bij beeldende kunst altijd karakters en diepere doelen te vinden. Ik vraag me altijd af wat de maker er mee bedoeld. Een ogenschijnlijk eenvoudige foto, kan toch tot allerlei vragen leiden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Cartier Bresson.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Pensioneren ga ik nooit, ik ben bovendien zo laat aan fotografie begonnen dat ik nog veel in te halen heb.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Je kunt kijken op mijn website http://www.fotohenriette.nl, of mij bereiken via henriette@fotohenriette.nl of 06-5534 6888

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s