Passie Pensioneert Nooit voor Albert Kramer

Wat is mijn grootste passie? Beelden en tekeningen maken met het dier als thema is mijn passie. Dieren zijn echt driedimensionaal. We zijn door de zwaartekracht verbonden met de aarde, maar zolang we leven kunnen we er vrij van bewegen. Die bewegingsvrijheid moet zo groot mogelijk zijn. Vliegen zou nog mooier zijn. Samen met de aarde mee in een baan om de zon.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is vrijheid en onafhankelijkheid in een vriendschappelijke omgeving. Een omgeving die je de ruimte gunt.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is het verliezen van die vrijheid. Er is veel creativiteit en verbeeldingskracht nodig om in gevangenschap, letterlijk of door bijvoorbeeld een groot lichamelijk gebrek, je toch vrij te voelen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het meest houdt ik van het moment dat een beeld goed wordt. Er verschijnt dan plotseling een glimlach op mijn gezicht. Het is het moment dat het idee begint te leven. Het is niet altijd het moment dat het beeld klaar is, omdat ik alleen zelf dat zo ervaar. Er is dan vaak nog een heleboel af te werken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is dat ik zo ver in gedachten wegzink dat ik voor anderen nauwelijks bereikbaar ben. Op herhaaldelijk vragen zeg ik dan ja, maar doe het vervolgens niet.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is aardig willen zijn. Ik neem hierdoor te vaak teveel hooi op mijn vork. Dat ik oplossingsgericht denk en breed geïnteresseerd ben helpt mij daar niet bij.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als mij dat na het afwegen van de belangen beter lijkt. Zomaar liegen doe ik nooit.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn vader heeft de grootste invloed op mij gehad. Hij was zwemtrainer. Doorzettingsvermogen heb ik van hem geërfd en ben ik door hem in getraind.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het minst leuke aan mijn werk is de corvee. Ideeën ontwikkelen en ontwerpen is fantastisch. Ook het grove vormgeven van zelfs grote beelden is leuk, maar het uitvoeren van vooral het schuurwerk zou ik het liefst uitbesteden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Elke keer als ik een beeld in de openbare ruimte plaats ben ik gelukkig. De waardering die ik er voor krijg is belangrijk, maar het belangrijkste is dat ik trots ben op het resultaat.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? ‘Passie Pensioneert Nooit’ omdat ik niet gelukkig zou zijn als ik ermee zou moeten stoppen. In het verleden ben ik wel eens op vakantie gegaan zonder potloden en papier. Na een paar dagen vervelen ga ik toch weer op zoek naar een winkel om tekenspullen te kopen. Niet werken geeft mij geen rust maar veroorzaakt juist onrust.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat beter voor mezelf willen leren opkomen. Ik laat te vaak naar mijn zin de kaas van het brood eten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Mijn grootste professionele prestatie? De grote vissen op het Spuiplein in Breskens is het grootste. De Kraanvogel in Lekkerkerk wordt misschien het meest gewaardeerde. Het idee achter de ‘Dans der Schepselen’ in Gemonde, de ‘Helmvogels’ in Katwijk of ‘Ziek en Genezen’ in Rotterdam? Ik heb zoveel werk gemaakt, dat ik het niet zou kunnen zeggen. Eigenlijk hoop ik dat mijn volgende werk nog beter is.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? In een volgend leven zou ik doorgaan zoals nu. Misschien dat ik de kans zou krijgen om de vormen monumentaler te maken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? De beste ideeën krijg ik gedwongen ben tot rust. Brainstormen kan helpen, maar in de praktijk ontwikkelen de ideeën ’s nachts in bed. Dan ga ik er uit om een idee op te schrijven en schetsjes te maken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Mijn favoriete plek om te eten en te drinken in Rotterdam is café Ari aan de Nieuwe Binnenweg. Maar ook in Loos, Dunya, Boudewijn en café de Bel kom ik graag.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Gelukkig zijn de opdrachtgevers uit het verleden, waaronder div. gemeentes, allemaal fans geworden.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Het lijkt me leuk om in de toekomst net als nu met mijn zoon en mijn vrienden samen te werken. Ik heb al een aantal projecten samen met architecten gedaan en dat is me erg goed bevallen. Dat zou ik in de toekomst wel weer willen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Op dit moment werk ik aan een project in Katwijk. Op het Duyfrak in de wijk Valkenburg moet een kunstwerk komen. De gemeente en de kunstcommissie willen graag dat het een kunstwerk wordt, waar de Romeinen een rol in spelen. Valkenburg ligt namelijk aan de noordgrens van het Romeinse Rijk. In het verleden heb ik voor deze wijk al eens een beeldengroep gemaakt met hetzelfde onderwerp. Het zijn drie grote ‘Helmvogels’ geworden, een transformatie van een Romeinse Helm naar een grote loopvogel. Dit kunstwerk heeft veel positieve reacties opgeleverd en staat er nog steeds fantastisch bij. Voor het Duyfrakplein wil ik twee gladiatoren maken in de vorm van Romeinse duiven, toevallig de grootste duivensoort. Palumbus betekend duif en was een beroemde gladiator onder keizer Augustus. Het gevecht om de vrede, waarbij beide partijen hetzelfde doel hebben, wordt er in gesymboliseerd.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Rolmodellen heb ik niet. Mijn kennis is in de loop der jaren door onderzoek en eigen ontdekkingen ontstaan. Michelangelo en Leonardo Da Vinci zijn wel figuren die ik wel had willen ontmoeten, maar wie niet? Er zijn natuurlijk wel een aantal kunstenaars die ik enorm waardeer zoals Claes Oldenburg, Panamarenko, Anish Kapoor, Rudy van de Wint, Sjoerd Buisman.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nee, ik houd van dit werk en ga dus niet met pensioen. Bovendien heb ik geen pensioen opgebouwd, maar dit terzijde. Waarschijnlijk ga ik op den duur de zwaarste werkzaamheden door anderen laten doen.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Je kunt met mij contact opnemen via email

albert@kramer-kunstwerken.nl

of via mijn websites:

http://www.kunstenaar-rotterdam.nl

Home

http://kramer-kunstwerken.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s