Passie Pensioneert Nooit voor Annemarie Sips

Wat is mijn grootste passie? Gelukskunde verspreiden, zodat mensen hun droomleven kunnen gaan vormgeven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Vrijheid! Dat je kunt doen wat jij nodig hebt en wat jou blij maakt!

Wat is mijn grootste angst? Doodgaan, weet dat het gebeurt maar ik vind het hier zo leuk!

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het gevoel dat een idee groeit en dat je steeds meer gemotiveerd wordt om het af te maken. Ook met mijn boeken schrijven is dat gevoel zeer sterk groeiend. Als mijn hart gaat gloeien zo sterk dat als ik wakker wordt het gelijk in mijn gedachten zit. Love that! Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik zeg wat ik denk. Ik doe wat ik zelf wil en neem mijn eigen beslissingen op basis van mijn intuïtie, niemand die daar met argumenten een verandering in gaat brengen.

Wat is mijn grootste valkuil? Geloven in de goedheid van de mens.

Wanneer zou ik liegen? Een mens liegt dagelijks tegen zichzelf, dus elke dag is het antwoord. Al die gedachten dat je jezelf kleiner maakt, is gelogen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb maar een rolmodel, mijn eigen man. Zoals een man moet zijn voor mij: mannelijk, beschermend, wijs, knap en lief voor zijn vrouw.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Nooit, mijn werk is mijn leven en mijn leven is mijn werk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat dit klopt, er is geen leeftijd gebonden aan passie. Ik ken een man van 70 jaar die graag wilde gaan koken in zijn eigen restaurant. Hij begon een restaurant en ging de keuken in, om te koken! Gaaf toch?

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben 30 kilo afgevallen dus ik vind mijzelf op 47 jarige leeftijd mooier dan ooit! Ik ben vrij van gedoetjes, dus niets meer aan doen zou ik zeggen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Mijn roman Zielskracht schrijven naast mijn motivatieboeken. Dat was een hele klus! Inmiddels loopt dit boek wel het beste en gaat nu in Engels vertaald worden.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Mijn dorp heeft drie straten haha… Ik benut ze wel want elke dag loop ik een rondje dus tussen de Groeneweg en de kerk ontstaan vaak de ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? In mijn eigen huis. We hebben hier geen horeca, ook geen winkels trouwens.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Niemand, mijn man en ik zijn the A-team al.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik ben niet bezig met de toekomst. Ik leef nu!

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Sorry hoor, maar er zijn maar weinig rolmodellen die als je ze leert kennen ook nog zo zijn. De enige waar ik graag een biertje mee wil drinken is Pierre van Hooydonk. Al drink ik geen bier, maar dan wel!

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nee.

Hoe kun je contact met me opnemen? Info@annemariesips.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s