Passie Pensioneert Nooit voor Ab Oosterhof

Wat is mijn grootste passie? Ondernemen is mijn grootste passie. Ondernemerschap geeft je de vrijheid die dingen, vanuit je eigen kracht, te ontwikkelen of te doen die je leuk vindt. Als je dan bevestigd wordt dan geeft dat weer een enorme power om door te gaan.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ouder worden! Ultiem geluk staat voor mij wanneer ik steeds meer mijzelf kan zijn, mijn eigen talenten hebt ontdekt en weet wat zowel mijn zwakste als sterkste punten zijn. Dat is het voordeel voor mij van ouder worden. Dit in combinatie met een goede gezondheid.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Voor mij zijn uitdagingen in mijn werk die dingen waar ik het meest tegen aan loop maar gek genoeg ook weer het meest van houdt omdat dit mij aanzet tot persoonlijke ontwikkeling, groei!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? De uitdrukking “einzelgänger’ is wel het minst aantrekkelijk deel van mijzelf. Te vaak ben ik solistisch bezig en betrek te weinig de mensen om mij heen in zowel privé als werk.

Wat is mijn grootste valkuil? Soms val ik door mijn licht chaotische manier van werken in mijn eigen valkuil. Structuur in mijn denken en doen blijft een uitdaging waar ik nog elke dag hard aan moet werken.

Wanneer zou ik liegen? Liegen was vroeger voor mij feitelijk een instrument om “om de hete brei” heen te draaien. Niet durven zeggen wat je denkt, voelt of waarneemt. Tegenwoordig ga ik de confrontatie steeds meer aan omdat door het ouder worden ik mezelf ook steeds meer accepteer.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Het idee dat de man kostwinner was en de vrouw thuis voor de kinderen moest zorgen was wel het rolmodel en ook vanzelfsprekend. Gaandeweg is dat gelukkig veranderd en zie ik ook bij mijn eigen kinderen dat ook vrouwen recht hebben op een eigen carrière.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Zelf houd ik het minst van “pressie” in mijn werk. Door de licht chaotische kant van mijzelf blokkeer ik als er teveel van mij wordt geëist. Helaas is dat niet te vermijden als ondernemer.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Elke opdracht is weer een nieuwe uitdaging. Als creatieve ondernemer sta je bij opdrachten altijd weer voor een nieuwe uitdaging. Als de klant dan tevreden is geeft mij dit het gevoel van geluk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je vanuit je eigen kracht en passie blijft functioneren dan kan ik mij niet voorstellen dat ik na mijn pensioen niet actief blijf. Niet alleen werken, ontwikkelen, maar ook ervaring en kennis delen is mijn passie.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Zoals eerder beschreven zou ik graag wat minder chaotisch willen zijn waardoor ik meer focus krijg op die dingen die ertoe doen als mens en ondernemer en daardoor ook meer innerlijke rust zal ervaren.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? In mijn leven heb ik al veel beroepen gehad. Ik was timmerman, liftboy, zeeman, kok, verkoper en uiteindelijk na weer te studeren werd ik Interieurarchitect. In een volgend leven wil ik weer Interieurarchitect worden. Ik heb ontdekt dat daar mijn kracht en passie ligt.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Door de crisis werd het in mijn werk als interieurarchitect steeds moeilijker om opdrachten te krijgen. Ik was daarom in 2011 gestart met een ander bedrijf Prints van Oranje. Dit bedrijf is sinds vorig jaar overgenomen waarvan ik tot mijn pensioen ook 50% eigenaar blijf en actief meewerk. Daar ben ik enorm trots op.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Als ik ga wandelen in het Limburgse heuvellandschap komen de beste ideeën bij mij binnen. Je neemt letterlijk even afstand en door te wandelen geeft het je hoofd rust.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Woon je, sceptisch bedoeld, in Lelystad? JA, wij wonen in Lelystad en met heel veel plezier. Rust, groen, schone lucht, allemaal zaken wat Lelystad zo bijzonder maakt en als je dan bij de Eetalage een heerlijke cappuccino kan halen gemaakt door een barista of geweldig kan lunchen dan voel ik niet de behoefte om naar een andere stad te gaan.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Weet niet zo 123 of er een fan of sponsor/partner in crime is wel weet ik dat mijn vrouw een geweldige stimulator is en het beste van mij naar boven haalt. Zonder haar had mijn toekomst er heel anders uitgezien.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Mijn voorkeur is niet zozeer een specifiek persoon maar juist het samenwerken met jonge ontwerpers. Kennis en ervaring delen vind ik belangrijk en de energie van jonge ontwerpers geeft mij ook weer energie.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Op dit moment ben ik als interieurarchitect in de hotelwereld actief. Het zou geweldig zijn als ik hotels mag gaan inrichten maar ook met onze fantastische producten meer beleving mag toevoegen in interieurs

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken. Zelf heb ik niet een rolmodel voor ogen die ik graag zou willen ontmoeten en spreken maar Obama vind ik een heel interessante persoon omdat hij altijd gericht is op verbinden tussen mensen, landen, culturen. Iets wat in deze tijd weer hard nodig lijkt.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Als ik over 2,5 jaar met pensioen mag dan weet ik zeker dat ik actief zal blijven als Interieurarchitect maar daarnaast zal ik ook meer tijd nemen om meer kennis op te doen en verder te genieten

Hoe kun je contact met me opnemen?

Als je meer over mij persoonlijk of mijn werk weten mag je mij overdag altijd bellen op 06-25022761. ’s Avonds gebruik ik zoveel mogelijk weer om op te laden en de dagelijkse gebeurtenissen een plek te geven.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s