Passie Pensioneert Nooit voor Jolanda van Eijk

Wat is mijn grootste passie? Het bedenken en maken van producten die een gemak dienen en/of jou een beter gevoel geven, een identiteit hebben en iets toevoegen aan de over verzadigde massa.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is voor mij het kunnen creëren, bezig zijn met mijn handen, iets vormen/ vorm geven en zien ontstaan, daar word ik enorm blij van.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik iets aan mijn handen of ogen zou krijgen waardoor ik niks meer kan creëren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het creëren van iets nieuws, wat een oplossing biedt voor het e.e.a. waar ik zelf tegenaan loop. De creativiteit, het uitvoeren en ook het mislukken tijdens het creëren, waardoor ik weer nieuwe oplossingen in mijn hoofd krijg. En ik mezelf en het product zo blijf ontwikkelen en verbeteren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn ongeduld, dat alles altijd veel meer tijd kost dan dat ik had bedacht.

Wat is mijn grootste valkuil? Alles zelf willen kunnen en niet om hulp kunnen vragen, wat onmogelijk is en ik ook zeker niet moet willen, hier wordt aan gewerkt

Wanneer zou ik liegen? Het heeft geen zin voor me om te liegen, ik verraad mezelf direct door een rood hoofd te krijgen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn familie, het bedenken en creëren is er van jongs af aan ingegoten.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat je zo opgeslokt wordt door alle bijkomende dagelijkse werkzaamheden, waardoor de dagen voorbij vliegen en ik niet het gevoel heb dat ik heb gedaan wat ik graag had willen doen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik aan de tekentafel sta en achter de machines bezig ben. Als mijn creativiteit ongestoord de vrije loop kan gaan.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij stroomt een passie door je aderen, een passie is niet iets wat je ‘gaat doen’. Een passie is ‘Wat je doet’ en daarom gaat mijn passie ook nooit met pensioen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn ongeduld en concentratie. Zodat ik mezelf meer rust bied, om creatief bezig te zijn en niet alle kanten op ga in mijn hoofd met ideeën, die ik dan liefst allemaal tegelijkertijd uitvoer.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Hetzelfde.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik, nadat ik voor vele grote merken mijn creativiteit heb ingezet, nu mijn creativiteit inzet voor het ontwikkelen van mijn eigen merk, dat is voor mij persoonlijk de grootste professionele prestatie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Er is niet echt ‘een plek’ waar ik de beste ideeën krijg. De plek zit in mijn hoofd, als ik in mijn ‘bubbel zit’ en niet opgeslokt wordt door alle dagelijkse werkzaamheden en verplichtingen, borrelen er vanzelf allerlei ideeën in me op.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Inmiddels, nadat ik altijd elke nieuwe plek wilde ontdekken, is mijn favoriete plek toch wel thuis met of bij vrienden, de intimiteit en huiselijkheid geven me rust en genegenheid.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Alle dames die op Eijk schoenen lopen. Zij vertellen uit zichzelf dat ze met Eijk schoenen aan hun voeten hele dagen hun bezigheden doen, zonder zere voeten te krijgen en of te moeten wisselen van schoenen. Zij zijn mijn grootste fans, sponsoren en partners in Crime, zij zorgen ervoor dat ik door ga en trots ben op mijn merk.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik zou graag in de toekomst met een gepassioneerd persoon willen werken die net zo gepassioneerd is in het verkopen als ik ben in het creëren van producten, om zo Eijk verder te brengen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Het fine-tunen van Eijk, zodat Eijk nog meer dames blij kan maken.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Annemarie van Gaal, ik denk dat zij mij op de juiste manier zou kunnen coachen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nope, ik doe waar ik van houd, ik zie mezelf niet stoppen met creëren. Als ik niks omhanden heb of mezelf verveel, verzin ik wel weer iets om te ontdekken en te creëren, stil zitten is geen optie.

Hoe kun je contact met me opnemen? info@eijk-amsterdam.com

http://www.eijk-amsterdam.com

Facebook: EijkAmsterdam

Istagram: EijkAmsterdam

Twitter: Eijk-Amsterdam

linked-in: Jolanda van Eijk

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s