Passie Pensioneert Nooit voor Bianca Venus

Wat is mijn grootste passie? Het creëren van verrassende en inspirerende ruimten. Ontwerpen van producten. Vrij werk maken door te schilderen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik heb het geluk om te doen wat ik graag wil. Beleef veel liefde en plezier met de mensen om me heen, echte geluksmomenten.

Wat is mijn grootste angst? Ik leef niet met angst.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Contact met mensen, luisteren naar hun wensen en verlangens. Deze verwerken in een mooi ontwerp. Als kunstenaar vrij werk te maken wat aanspreekt en men wil hebben.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan volhardend zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn ongeduld.

Wanneer zou ik liegen? Een leugentje om bestwil.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Toen ik bij Vitra werkte kwam ik in nauw contact met het werk en de visie van Charles en Ray Eames. Met zoveel plezier en passie hebben zij tijdloos werk gemaakt. De quote “Take Your Pleasure Seriously” spreekt me dan ook erg aan.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Hele lange vergaderingen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik een ontwerp heb gemaakt en precies heb begrepen wat men nodig heeft en toch nog iets extra’s heb kunnen toevoegen waar men door verrast is. Ultiem geluk als een ander blij wordt van mijn werk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je graag doet wat je leuk vindt, dan blijf je het doen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? De twijfel en de onzekerheid of het wel goed is. Het is een onderdeel van het ontwerpproces en ik leer steeds meer te vertrouwen dat het goed komt.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Ik leef nu daarom doe ik wat ik leuk vind. Interieurarchitect en kunstenaar zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Ontwerp interieurconcept NATO-complex in Den Haag. Expositie op Museumplein met vrij werk. Ieder ontwerp groot of klein geeft een bevredigd gevoel, als de klant tevreden is. Natuurlijk is het fijn als ik daar waardering voor krijg en heb dan ook Design Prijzen gewonnen en publicaties gehad van mijn werk.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Ik kijk graag naar de luchten en de vergezichten van de rivier in het Museum Arnhem. De dagelijkse wandelingen in de natuur.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Zomers op het terras.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn geliefde.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Vooral met opdrachtgevers die zich graag laten verrassen en het durven om iets unieks te maken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Interieur opdrachten waar ik volledig vrij ben om vanuit mijn visie te ontwerpen. Opnieuw kijken en verwonderen. Vrij werk maken, schilderen en tekenen exposeren en verkopen. Mijn Brand “Bianca Venus”. Ontwerpen die het leven een stukje mooier maken, zowel voor de ruimte als lifestyle producten.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Inspirerende mensen om mee samen te werken.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Gewoon blijven creëren en het delen daar krijg ik energie van.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Bianca Venus Interior Architect

http://www.biancavenus.com info@biancavenus.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s