Passie Pensioneert Nooit voor Ariane Mellink

Wat is mijn grootste passie? Het leven kleur geven. Als kunstadviseur en projectmanager van kunstevents is het niet moeilijk om kleur te bekennen, maar het geeft pas echt voldoening als het lukt om anderen kleur te laten bekennen. Hetzelfde geldt voor alledaagse dingen. Het lukt me iedere dag weer een moment te beleven waar ik blij van word. Als je dit soort momenten ook met anderen kan delen dan is dat extra waardevol.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn balans vinden tussen energie en rust. Ik kan me helemaal gelukkig voelen als ik bruis van de energie, maar ik heb stilte nodig om tot rust te komen. Ik vind het heerlijk om te reizen, maar mijn thuis is oneindig veel belangrijker.

Wat is mijn grootste angst? Al jong heb ik geleerd geen ruimte te geven aan angsten; daar sta je niet sterker door in het leven. Voor mij werkt in het “nu” leven. Dat voelt als midden in het leven staan. Hoeveel kansen in het leven laat je voorbij gaan door de angst voor een verkeerde keuze?

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De meeste voldoening haal ik uit de uitdaging om projecten te initiëren en deze gestalte te kunnen geven. Vooral als door samenwerking met verschillende partijen projecten tot stand komen die anders geen kans van slagen hebben.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Soms heb ik wel eens last van “control freak” neigingen. Die neiging moet ik soms onderdrukken in de samenwerking met anderen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn eigen normen en waarden blijken niet altijd dezelfde als die van anderen. Duidelijke afspraken maken voorkomt teleurstellingen.

Wanneer zou ik liegen? Om anderen te overtuigen deel te nemen aan een project zal ik me altijd open en eerlijk opstellen en zelfs rooskleurige verwachtingen scheppen hoort daar niet bij. Het bekende “leugentje om bestwil” is mij overigens niet vreemd. Iemand kwetsen bijvoorbeeld past niet bij mij.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb geen specifiek rolmodel gehad. “Learning on the job” past eerder bij mij. Mijn loopbaan heeft zich ontwikkeld van marketing assistent naar ondernemer met het accent op marketing en public relations in de beginjaren. Inmiddels ben ik ruim 25 jaar als ondernemer werkzaam in de kunstbranche en beweeg me vooral in de hedendaagse kunst vanaf de Cobra groep. De Cobra groep zou je misschien mijn rolmodel kunnen noemen. Het creatief zoeken naar vrijheid, spontaniteit en ruimte geven aan de natuurlijke drang tot expressie vind ik een mooi streven.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Langzame besluitvorming. Ik ben een echte doener. Het blijft fijn om af en toe zelf met de boormachine in de hand te staan om een schilderij aan de muur te bevestigen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als waardering volgt na in alle anonimiteit te hebben gewerkt aan de voorbereiding en of uitvoering van een plan. Bijna twintig jaar heb ik mij bezig gehouden met het inrichten van kunst in bedrijven, veelal via een flexibele huurformule. De positieve feedback die ik al die jaren heb mogen ontvangen van zowel directies, medewerkers als relaties was drijfveer voor het steeds weer aanvullen van de eigen collectie met het werk van nieuwe kunstenaars. Het vertalen van de “corporate spirit” naar passende kunst voor in het bedrijf geeft veel voldoening.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer je inspiratie kan halen uit de tijdgeest van nu en de mensen om je heen blijf je jong. Pensioneren lijkt voor sommigen de periode te zijn waarin je pas de dingen kan gaan doen die je leuk vindt. Het is de kunst om dat in elke fase van je leven in te passen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Veranderen is misschien niet het goede woord, blijven door ontwikkelen, dat vind ik belangrijk. Acceptatie van eigenaardigheden en daarmee omgaan hoort ook bij mijn leeftijd, echt veranderen wordt lastig…

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Het ontwikkelen van een breed kunstplatform voor Outsider Art samen met kunstadviseur en kunsthistorica Kati Wieg. Deze kunst wordt gemaakt door kunstenaars die zicht buiten het gevestigde kunstcircuit hebben ontwikkeld. In de vorm van een manifestatie initieerde Wieg & Mellink een landelijk kunstproject rondom Outsider Art. De aftrap vond in maart 2016 plaats in de Kunsthal Rotterdam met de overzichtstentoonstelling “The Museum of Everything”. De tentoonstelling omvatte meer dan 1000 kunstwerken uit de 19e, 20e en 21e eeuw van ruim 100 autodidacte kunstenaars uit de gehele wereld. Daarnaast vonden lezingen en debatten plaats, onder meer met de Gerrit Rietveld Academie. Met een satelliet programma werd extra aandacht gegeven door middel van exposities in galeries en ateliers in Rotterdam en Amsterdam. Nationale en internationale gastsprekers werden uitgenodigd voor een serie Art Talks in het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam en in het onlangs geopende Outsider Art Museum in de Hermitage. Met het Outsider Art Museum heeft Nederland nu een permanent museaal podium voor hedendaagse Outsider kunst.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Zeker weer een combinatie waar ik mijn creatieve en commerciële kant zou kunnen combineren. Ik zou me graag nog meer willen verdiepen in interior design, architectuur en fotografie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Gewoon focussen en achter mijn computer kruipen. De ontwikkelingen in de kunst wereld volg ik daadwerkelijk door kunstbeurzen, exposities en voorstellingen te bezoeken. Achter mijn bureau komen de ideeën naar aanleiding van opgedane kennis en ervaringen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Mijn favoriete plek om te eten of drinken past bij mijn stemming en kan dus wisselend zijn. Juist die afwisseling betekent soms ook een culinaire verassing.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn zoon en mijn partner zorgen ervoor dat ik stevig in mijn schoenen sta en houden mij af en toe de benodigde spiegel voor.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met mensen die open staan voor nieuwe samenwerkingsverbanden, die de visie hebben dat hierdoor versterkende effecten ontstaan die alle partijen positieve ervaringen en waardering opleveren.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Naar een bijdrage aan een kunstevenement waar bij musea, andere kunstinstellingen en bedrijven een bijzonder kunstproject gezamenlijk mogelijk maken.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Kunst is per definitie in beweging en dat houdt mij actief. Creatieve genen pensioneer je niet!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? http://www.am-artmanagement.nl en http://www.wieg-mellink.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s