Passie Pensioneert Nooit voor Ellen Haeser

Wat is mijn grootste passie? Als ik t heel simpel formuleer en wat ik als 6-jarige eigenlijk al had: iets maken met mijn handen van textiel of papier en dit laten worden tot een product (kleding) en decoreren. Geweldig dat ik mijn passie tot mijn werkterrein heb kunnen maken en mensen kan delen in al het moois wat er om ons heen te vinden en te creëren is!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Elke dag weer blij te kunnen zijn met wat je hebt en energie te hebben om dingen te doen.

Wat is mijn grootste angst? Beperkt te worden in het gebruik van mijn handen en geest.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het kunnen omzetten van mijn intuitie naar een visuele taal en daarmee mensen te inspireren en aan te zetten tot anders kijken, denken en doen. Dingen kunnen bedenken en uitvoeren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Te weinig focus en geduld voor echte diepgang.

Wat is mijn grootste valkuil? Moeilijk nee zeggen.

Wanneer zou ik liegen? Om bestwil.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Kees van der Valk; mijn collega bij mijn eerste opdrachtgever Beachlife; daarna zakelijk partner en samen Valk & Haeser gestart begin jaren 80 met geweldig team. Kees was een multi-talent, geweldige persoonlijkheid met veel humor en smaak met de grote letter S.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Wachten (tijdens photoshoots bijvoorbeeld) Niets kunnen doen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Projecten doen met een team met een “onmogelijke” uitdaging en dan dat realiseren. Dat geeft mij enorm veel adrenaline en dat breng je over op de mensen. Dat is echt geweldig te voelen en ervaren!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Op mijn lijf geschreven! Leeftijd is geen issue; ik zag het doorbreken van dit taboe eigenlijk al 20 jaar geleden aankomen. Heb daarover ook artikelen geschreven. En nu met het “blenden” van o.a. generaties…ik hoop werkelijk altijd door te kunnen gaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik beter kan ondernemen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Graag hetzelfde:)

Wat is mijn grootste professionele prestatie? 15 kledingstukken ontworpen voor de catwalk show van Max Mara label Sportmax geïnspireerd op het werk van Hundertwasser. Rokken, tops en capes met soms per item meer dan 150 uur hand borduurwerk! Alles helemaal vanaf scratch bedacht en uitgewerkt met mijn team borduur mensen. En dan in 10 minuten voorbij zien komen tijdens de show in Milaan. Dat was toch wel altijd een droom; een catwalk met je ontwerpen! Het werd ook nog eens een groot commercieel succes.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Beste ideeën onder de douche…na Rotterdam en Amsterdam nu al weer 24 jaar in Gorinchem. Mooi stadje met veel cultuur en geweldige vintage winkel Rosa in de Burgstraat.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Eten in Gorinchem; Warung Jannie, Burgstaart Indische toko. Met mijn man geboren in Surabaya altijd op zoek naar het echte Indische eten. Koffie; Hugo, Grote Markt

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man, kinderen Floyd en Celeste en altijd en immer mijn ouders.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Voor Ikea; ben al fan sinds het begin; innovatief en altijd denken aan de mensen; voor wie maken we iets?

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Naar mijn nieuwe project: “ Be a BLENDER” Trends zijn niet interessant. Het is de tijd van omdenken en van transformatie Om dat te bewerkstelligen heb je de juiste “blend” nodig. mensen die dezelfde intentie hebben om te vernieuwen + 2 werelden (creatieve & management) + energie. En de lancering van de nieuwe online winkel van Dutch Boudoir over 2 weken. Niet alleen een winkel maar een echt inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen die de slaapkamer tot een plek van mediteren, genieten, relaxen en slapen wil maken.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Heb al veel mensen die ik bewonder mogen ontmoeten zoals Christian Lacroix maar ik zou graag Isabel de Borchgrave willen ontmoeten om haar geweldige passie voor papier ambacht.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik wens dat ik nog lang kan werken omdat het mijn passie is en ik altijd wil ondernemen, initiëren en doen!

Hoe kun je contact met me opnemen? Via email: ellenhaeser@gmail.com

En website: http://www.studiohaeser.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s