Passie Pensioneert Nooit voor Peter Klosse

Mijn grootste passie is smaak en gastronomie. Die zin roept wellicht beelden op van copieuze maaltijden en heerlijke wijnen, maar die zijn voor mij hoogstens de bron van de passie. De werkelijke passie is om mensen te inspireren om smaak en proeven serieus te nemen. Echt eten dat werkelijk voedt is belangrijker dan ooit.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Leven in harmonie met jezelf en je naasten en gewaardeerd te worden om wie je bent en wat je doet.

Wat is mijn grootste angst? Het omgekeerde van ultiem geluk: sterven in eenzaamheid. 

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik grotendeels zelf kan bepalen wat ik doe. Dat geeft me de mogelijkheid om mijn hart te volgen en te doen wat ik belangrijk vind. 

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat hangt er vanaf aan wie je denkt bij de beantwoording van de vraag. Mijn echtgenote vindt heel andere zaken minder aantrekkelijk dan studenten of collega’s.

Wat is mijn grootste valkuil? Enthousiasme in combinatie met naïviteit. 

Wanneer zou ik liegen? Als ik me heel erg schaam voor fouten die ik heb gemaakt. Dat is een heel goede reden om te proberen zo min mogelijk fouten te maken. 

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Zou het eigenlijk niet weten. Behalve meerdere mensen zijn er ook momenten, boeken en ervaringen die markante invloed op mij hebben gehad. 

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Bureaucratie, waaronder begrepen langdurige en inspiratieloze bijeenkomsten. 

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het woordje ‘was’ stoort mij in de vraag; het suggereert dat het meest gelukkige moment al is geweest. Ik hoop dat er nog vele mooie momenten komen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Helemaal waar en ‘the story of my life’. 

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik kan te druk zijn met van alles waarvan ik vind dat ik het moet doen met als gevolg dat ik wel eens te weinig tijd neem voor anderen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Heb ik wel een beroep? Ik heb een serie verschillende rollen en volg mijn hart. Dat bevalt prima en zou ik in een ander leven ook doen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Promoveren in gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht (2004). 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Ideeën kunnen overal ontstaan, maar wat zijn de beste? Het gaat om energie op het juiste moment; toevalligheden, ook. 

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Dat kan niet anders dan de plek zijn waar de mooie gesprekken zijn met fijne mensen, waar harmonie heerst en met smakelijk echt eten en drinken

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Uiteraard mijn echtgenote. 

                                                                                                                                                                    Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met mensen en bedrijven die willen bijdragen aan het beter begrijpen van lekker. Lekker is immers de motor van voedselkeuze. Waar ook ter wereld komen deskundigen tot dezelfde conclusie: we zouden anders moeten eten: meer vers, minder processed, minder zout en suiker(achtigen). Gezond en lekker moeten synoniem worden. 

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Er gebeurt veel: The Academy for Scientific Taste Evaluation (TASTE) wordt binnenkort opgericht; een uniek expertisecentrum voor smaak en proeven. Bovendien heb ik een culithriller geschreven die hopelijk door velen gelezen gaat worden en de ogen zal openen op wat er aan de hand is in het voedselsysteem.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Alweer dat rolmodel! Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Oké, eentje dan: Michael Pollan. 

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Zou het kunnen zijn dat je geen behoefte hebt aan pensioneren als je houdt van je werkende leven? Zo voelt het in elk geval. Ik geniet van mijn werk en hoop daar nog lang mee door te kunnen gaan.

Hoe kun je contact met me opnemen? Via de website.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s