Passie Pensioneert Nooit voor Arnold Aarssen

Wat is mijn grootste passie? mijn grootste passie is creatie, creeeren van wat eerst onmogelijk leek en dan toch mogelijk blijkt, dit gaat van heel abstract tot realisatie

Wat is mijn idee van ultiem geluk? ultiem geluk is tevreden zijn met jezelf en je levens situatie

Wat is mijn grootste angst? ach wat is angst, ik heb een hekel aan zaken waarin ik me niet kan verweren, dat is toch een beetje angst hebben…….

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? het werken met dynamische mensen, en de contacten met je opdracht gevers, hoe uitlopend ze ook zijn……daar krijg je toch een soort drive uit, het slingert je werk plezier aan

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? ik heb te weinig geduld……….ik weet te vaak al de antwoorden al en moet dan geduldig luisteren, want ja dat is toch de beste vorm van communicatie……en daar train ik me elke dag op……

Wat is mijn grootste valkuil? naief te zijn, door de jaren heen gaat dat slijten maar toch ik hou het goed geloof dat een mens in beginsel oprecht is en daar vaar ik op, dat naieve breekt je soms op en bezorgt je dan een slechte dag

Wanneer zou ik liegen? nee ik hou niet van liegen, soms dik ik wat aan om het smeuiig te maken geeft ook plezier als je een verhaal vertelt-

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? wel dat zijn toch de creatieven der aarde zoals ghandi, oscar niemeyer, corbusier, karel appel……………maar ook de nieuwe talenten….zoals yetl rebel – nederlandse artiest

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? de lange dagen soms……..en facturatie / offertes , altijd een heel gedoe

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? ik ben eigenlijk altijd wel gelukkig, maar in het special bij iedere afronding van een project als ik de glimogen zie van de opdrachtgevers en ze gaan vertellen over het resultaat, en dat het net lijkt of ze het zelf bedacht hebben

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? ga vooral niet achterover zitten er is zoveel te doen en leeftijd speelt geen rol wel de ervaring en deel die en praktiseer!!!!!!!!!!!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? toch het gedeelte ongeduld……….gun de ander zijn tijd…….

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? hetzelfde, ik kan gewoon niks anders ondanks dat ik een autodidact ben, ik hou van het creatief zijn

Wat is mijn grootste professionele prestatie? wel ooit een tender gedaan voor een super markt keten, er geen verstand van te hebben en dan toch gekozen worden vanwege je concept

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad?  dat is meestal toch het reizen, het vliegtuig, de hotel lobbies en nieuwe mensen ontmoeten die hun weg volgen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? cafe academico in messines algarve en in nederland de haring stal van zutphen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? ach jee wat moeilijk…………maar mijn partner wim is al 37 jaar aan mijn zijde door dik en dun……en mijn kinderen

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? dat zijn er diversen eigenlijk, soms een joint venture, jutta soesanne hoehn in algarve, marcel wanders voor een hotel project waar dan ook ter wereld, en eric de bruijn kunstenaar voor any type of project

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? het zandzakken huis te gaan maken………….weer een droom waar te maken zoals het nomad living project

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? voor mij is francine houben een groot voorbeeld van ongewone architectuur en visie

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? nee dat is volledig passe , een dated denken……..er is nog zoveel om te gaan doen en te ontwikkelen, denk maar eens aan het energie vraagstuk , hoe we daar mee moeten omgaan in de bouw..kortom werk aan de winkel, we staan als mensheid aan de vooravond van enorme uitdagingen om alles te overwinnen waar leed voor staat heden ten dage, maar ook in het omschakelen van angst beklemming naar de nieuwe uitdaging van een wereld in gelijkheid, de graaicultuur ten einde en beseffen dat we op een bijzonder zwevende bol wonen………..pff dat is al wat…………..

Hoe kun je contact met me opnemen?

nederland 003127002560

portugal 00351962042933

arnoldaarssen@gmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s