Passie Pensioneert Nooit voor Christa Dohmen

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is kunst en spiritualiteit. Dat klinkt als twee, maar voor mij zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het creëren van kunst, waarbij ik mijn creatieve energie vrij kan laten stromen.En mijn spiritualiteit is verweven in mijn werk als holistisch coach. Onder spiritualiteit versta ik, het voelen van, en het werken met energie uit het groter geheel, dat in mijn visie en ervaring bestaat uit meer dan het aardse.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn ultieme geluk zit in het vrije Zijn. De ongeremde go with the flow momenten waarin 1+1, 3 is, heerlijk. Geluk is ook het kunnen zien en genieten van kleine dingen die overal om je heen zijn. Ik ben elke dag dankbaar dat ik gezond ben en op kan staan en bv. water heb om te douchen. Alle “gewone” dingen in het leven.

Wat is mijn grootste angst? Wat me bang maakt is het veranderende wereldbeeld. Het onberekenbare in gedrag van mensen, de onveiligheid in de wereld. Maar tegelijkertijd weet ik dat alles is zoals het moet zijn en een reden heeft. Alles dat gebeurd is om van te leren, al is het niet altijd fijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid als kunstenaar en de intense beleving tijdens een proces van creëren. De flow wanneer de creatieve en of spirituele energie stroomt en alles op zijn plek valt. Het resultaat van het proces terug te zien als een toegevoegde waarde in een bedrijf of particulier huis is de kers op de taart. De dubbele kers wanneer ik met mijn kunst een verschil kan maken in de wereld door een goed doel te steunen

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Misschien is dat het niet gestoord willen worden als ik bezig ben en in mijn flow wil blijven. Als ik eenmaal in mijn creativiteit zit en er ‘verplichtingen’ zijn, dan kan dat aardig gaan wringen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik zoveel ideeën heb en zoveel leuk vind, dat het soms moeilijk is te blijven focussen. En wil je iets bereiken is focus essentieel!

Wanneer zou ik liegen? Het is niet altijd nodig om alles te zeggen wat je denkt, het is belangrijker om te voelen wat nodig is om te zeggen. Ik heb vaak te horen gekregen dat ik te eerlijk ben. Soms voelt het genuanceerd benoemen of iets niet zeggen wat ik denk voor mij onder liegen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb nooit echt een rolmodel gehad. In de kunst heeft Jan Radersma veel voor mij betekend, hij was ook degene die altijd in me is blijven geloven, dat is heel fijn en motiverend.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als kunstenaar en coach ben je ook ondernemer. Het administratieve gedeelte, vind ik het minst leuk. Maar het besef dat dit nodig is om te kunnen blijven doen waar ik blij van wordt helpt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In Zuid Afrika en Argentinië, toen ik als kunstenaar deelnam aan het project van “Paint a Future”. Met de opbrengst van de door ons daar vervaardigde kunst werden weeskindjes geholpen. In Argentinië, konden we gehoorapparaatjes kopen en zien hoe de kindjes voor het eerst konden horen, onvergetelijk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik nooit wil en zal stoppen met mijn passies, het voelt niet als werk.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Het feit dat ik hier lang over moet nadenken is een goed teken. Nog meer durf en daadkracht misschien om mijn plannen in de wereld te zetten of graag een beter oriëntatie vermogen..

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Zeker een creatief beroep. De combinatie met functionaliteit spreekt me zeker aan, zoals architectuur en of interieurontwerp. Het vak van zanger of acteur lijkt me ook heerlijk.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik kan leven van mijn passie. Dat geeft vrijheid om te doen wat ik wil. Mijn passie leven en doen wat ik leuk vind, dat doe ik al jaren. Voor velen niet vanzelfsprekend en dan dus waarschijnlijk een prestatie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In de sauna of tijdens het drinken van een latte in mijn eentje. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn in de natuur of in de stad. Het observeren en beleven maakt ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën.      ’s nachts komen de beste ideeën, maar dat is wanneer, niet waar.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Dat kunnen meerdere plekken zijn waar het ruim en sfeervol is. Sfeer, goede kwaliteit wijn en lekkere cappuccino of Latte zijn de basisvoorwaarden. Met naam noem ik dan Heavens Kitchen omdat ik er de gamba’s heerlijk vindt, het aan het water ligt en een prachtig oud industrieel gebouw is, een perfecte combinatie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat verschilt per periode in mijn leven. Op dit moment noem ik Jos Donders en mijn dochter Loulou. Met Jos kan ik heel goed creatief sparren, ook al leeft hij in Zuid Afrika. Loulou is zo opgegroeid met mijn kunst dat ze een perfect oog heeft voor wanneer ik te lang doorga. Ook als ik onzeker wordt is zij degene die zegt.. mam… hoeveel schilderijen heb je nu verkocht? Mijn chihuahua Mojo is ook een zeer belangrijke partner in crime, we zijn nog net niet onafscheidelijk.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? In de kunst werk ik graag alleen, in mijn coaching praktijk kom ik heel veel verschillende mensen tegen en dat vind ik leuk en is een uitdaging dus hoe meer hoe liever.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Daar kan ik nog niet veel over zeggen maar het is een project dat ik al jaren in gedachten heb . Ik kan het nu gaan uitvoeren omdat ik de juiste mensen om me heen heb waar ik mee wil samenwerken.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nooit dus! Dit is waar ik blij van word.

Hoe kun je contact met me opnemen? http://www.christadohmen.nl , info@christadohmen.nl, 0610053411 http://www.christadohmencoaching.nl

zie ook facebook of instagram

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s