Passie Pensioneert Nooit voor Annemieke Den Uijl

Wat is mijn grootste passie? Sociale contacten. Ik heb daar ook duidelijk mijn verschillende ‘carrieres’ op gekozen. Altijd wilde ik lerares worden en dat ben ik dan ook 10 jaar geweest met enorme passie. Ik was tevens mentor en vertrouwenspersoon. Daarna heb ik 16 jaar mijn eigen restaurant gerund waar ik behalve mijn creativiteit en mijn andere passie namelijk die voor smaken (vooral op het gebied van eten en wijn)  ook mijn ‘honger’ naar sociale contacten kon stillen. Nu met mijn kleine vakantie dorpje kan ik die passie weer beoefenen. Ik ontmoet zoveel leuke mensen en kan 1 keer per week voor iedereen koken en aan onze lange tafel zitten met tot 18 mensen. Echt een droom.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat eigenlijk, met veel verschillende mensen communiceren in een ontspannen sfeer al etend en drinkend. Niet altijd hoor maar af en toe. Heerlijk vind ik dat en zo mooi dat ik het heb kunnen creëren.
Wat is mijn grootste angst? Heel basaal is dat neerstortende vliegtuigen. Komt vaak ik mijn dromen terug. Vooral als ik gestrest ben waar ik steeds minder last van heb sinds ik mijn piepkleine vakantiedorpje in Frankrijk ben begonnen.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het koken uit eigen tuin voor mijn gasten. Het ontmoeten van hele verschillende mensen. Het wonen in Sainte Sabine Born en het aldaar kunnen integreren. Wij hebben zulke leuke, lieve en open Fransen om ons heen wonen. Je hoort zo vaak negatieve verhalen over stugge Fransen. Ik heb daar werkelijk nog helemaal niets van gemerkt, in tegen deel. En dat is niet omdat mijn Frans zo goed is. Want dat is nog helemaal niet zo goed.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan irritant belerend zijn.
Wat is mijn grootste valkuil? Ik trek me dingen vaak, hoewel nu ik ouder wordt minder, te persoonlijk aan.
Wanneer zou ik liegen? Ook dat is misschien een valkuil. Van kleins af aan heb ik nooit gelogen waardoor ik soms echt in de problemen kwam. Las laatst dat liegen een teken van intelligentie is……
Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb nooit echt een rolmodel gehad. Wel heb ik altijd veel geleerd van mensen die ik niet aardig vind. Zo moet ik het dus niet doen, denk ik dan altijd.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Hahaha, ik heb echt een bloedhekel aan schoonmaken en dat moet elke zaterdag zeer grondig gedaan worden in de 3 gîtes die we hebben. Gelukkig heb ik daar hulp bij. Het resultaat vind ik dan wel weer echt fijn en daarna de nieuwe gasten ontvangen die altijd weer positief verrast zijn en dat ook echt en oprecht uiten. Zo leuk!
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Wat ik nu doe is toch wel de ultieme droom. Eigen groentetuin waaruit ik kan koken, prachtig huis met drie prachtige gîtes, veel buiten zijn, vele leuke mensen in mijn omgeving, nauwelijks stress. Het platteland van Frankrijk is op allerlei niveaus erg gezond om te wonen.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik heb inderdaad gemerkt dat er altijd weer een nieuwe kant aan mijn passie is die ik kan ontwikkelen en waarop ik mijn ‘carrière’ kan richten. Ik ben dat zowel bij het lesgeven, als het runnen van mijn restaurant als nu met mijn kleine vakantie dorpje, tegengekomen. Passie is ook wel erg belangrijk als je het goed en met overtuiging wilt doen. En passie geeft energie, zowel aan jezelf als jouw omgeving.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Hmm,  ik heb niet meer zoveel dat ik aan mijzelf zou willen veranderen. Ik denk dat ik mijzelf wel redelijk geaccepteerd heb.
Wat is mijn grootste professionele prestatie? Wat ik het grappigst vind is dat ik altijd iets begonnen ben omdat ik dacht dat het beter moest kunnen. Ik vind dat ik slecht Engels heb gehad op school en het was dan ook mijn slechtste vak. Ik ben dus lerares Engels geworden. Ik vond indertijd dat er teveel slechte betaalbare restaurants bestonden en ben,  overigens niet gehinderd door enige ervaring, een restaurant begonnen. In Frankrijk bestaan zoveel middelmatige gîtes en dus…. Eigenlijk maak ik alles zoals ik het zelf graag zou ervaren.
Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Moeilijk te zeggen. De wereld verandert ontzettend snel en het beroep dat je kiest is denk ik erg afhankelijk van je persoonlijkheid en de kansen die je krijgt en aangrijpt. En ik weet niet hoe ik ben in een volgend leven.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Op de fiets.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Bij vrienden. Of met vrienden bij ons, vooral in Frankrijk omdat we daar zo lekker veel ruimte hebben.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn partner Nick White.
Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Nou ik hoop dat Nick altijd in mijn buurt blijft. We werken prettig samen.
Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik hou het even bij mijn huidige project. Ik hoop Nick nog meer te kunnen steunen in zijn passie fotografie. Gaat al wel heel goed. Hij maakt dan ook bijzondere foto’s.
Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Ik heb dus eigenlijk geen rolmodel en vind vooral de mensen om mij heen belangrijk.
Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik denk dat ik hier pas mee ophoud als ik het lichamelijk niet meer aankan en dan hoop ik met meerdere vrienden op een klein landgoed te gaan wonen opdat we voor elkaar kunnen zorgen en veel plezier kunnen hebben.
Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s