Passie Pensioneert Nooit voor Anke Roder

Wat is mijn grootste passie? Vrijheid van handelen en genot van alle zintuigen

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De momenten van ultiem geluk zijn talloos en op vele gebieden waarneembaar. Als de juiste concentratie het atelier inglijdt, in de liefde, bij muziek, aan zee, bij het zien van natuurfenomenen.

Wat is mijn grootste angst? De dood van geliefden

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het schilderen zelf, als de concentratie dusdanig is dat tijd wegvalt. Dat je verrast wordt en op het juiste moment stopt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat zijn er ongetwijfeld meerdere, ongeduld, verstrooidheid en belangrijke zaken tot het uiterste vooruit schuiven.

Wat is mijn grootste valkuil? Een hoge drempel in Rotterdam waar mijn enkel dubbel klapte.

Wanneer zou ik liegen? Over het algemeen ben ik niet zo geschikt voor onwaarheden en val ik snel door de mand.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Je bent natuurlijk in de eerste plaats gevormd door je ouders. Enerzijds spartaans en geoefend in het verleggen van grenzen, anderzijds liefdevol begeleid in de keuzes die ik wilde maken.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Beginnen.Ik stel eindeloos uit, heb duizend rituelen voordat ik na het verkwanselen van de tijd eindelijk aan het werk ga. Al komt ook dit weer ten goede aan de juiste concentratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben blij als een schilderij geslaagd is, altijd weer opnieuw.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het behouden van een jonge wendbare geest en enthousiasme met een open oog dat sprankelt is niet leeftijdsgebonden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik denk niet dat je jezelf moet willen veranderen. Je bent zoals je bent en als je je niet conformeert aan anderen ga je ook om met de mensen die daarbij passen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Welk volgend leven ? Ik laat me graag verrassen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat leven en werk samenvallen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg? Overal waar ik gedachteloos ontspan en niet bedacht ben op goede ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken? Buiten bij het houtvuur.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? De grootste fan, ja, wie is dat? Sponsor, ikzelf. Partner in crime, mijn man

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik ben een solist.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? De tentoonstelling die ik samen met mijn man in ga richten bij galerie Christian Ouwens in Rotterdam. Iedereen is welkom op de opening 4 maart 2017 tijdens de museumnacht.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Er zijn vele mensen die ik buitengewoon boeiend vind en die ik toch niet als rolmodel beschouw.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Dat verwacht ik niet.

Hoe kun je contact met me opnemen? Dat wijst zichzelf via http://www.ankeroder.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s