Passie Pensioneert Nooit bij Paul Corvers

Wat is mijn grootste passie? Het werken in mijn atelier in alle vrijheid.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Tijd, rust en ruimte.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik zonder atelier kom te zitten en niet meer kan werken. Of de situatie waarbij ik steeds gedwongen wordt om van tijdelijke werkplek naar tijdelijke werkplek te verhuizen en dat daardoor de continuïteit uit mijn werk verdwijnt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De rust en de spanning. De rust van de werkplek waar ik ongestoord kan werken en de spanning van het proces. Steeds zoeken naar de kern van het beeld. Ontdekken wat er niet eerder was maar als het er uiteindelijk is, er altijd al schijnt te zijn geweest.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dit is een vraag die een ander wellicht beter kan beantwoorden.

Wat is mijn grootste valkuil? Zodra ik merk dat er niet eerlijk wordt gehandeld, verzet ik me daartegen. En dat verzet geef ik vervolgens niet snel op.

Wanneer zou ik liegen? Probeer het niet te doen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Er zijn altijd invloeden; dat geldt voor iedereen. Ook al ben je je daar niet altijd van bewust. Maar geen echt rolmodel. Ik volg mijn eigen weg.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De zaken die niet direct met het zelf werk te maken hebben. Zoals het zoeken naar een nieuw atelier etc. Liefst een waar ik wat langer kan werken zonder de angst dat je er binnen een maand weer moet vertrekken. Een situatie waarbij je met bureaucratische gemeentelijke instellingen te maken hebt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Altijd weer opnieuw als ik iets heb afgrond. Iedere keer weer als ik mezelf verras, iedere keer weer als zich nieuwe wegen aandienen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Werk pensioneert, passie nooit. Zo is het!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Weinig. Ik heb wel een probleem met mijn gehoor. Dat mag wel wat beter. Vooral in een groter gezelschap is dat een vervelende handicap.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Er is maar een leven. Maak er hier maar het beste van. Het is de enige kans.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat is niet een moment of ding. Het is voor mij het feit dat ik al die jaren actief ben en niet heb stilgestaan en dat ik nog steeds uitkijk naar het volgende werk de volgende expositie en het volgende contact.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Dat is heel wisselend. Het kan overal gebeuren. Werken die je onderhanden hebt, houden je continu – zelfs onbewust – bezig.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Geen echte voorkeur. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk te variëren.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Fans weet ik niet. Om het te definiëren als kopers lijkt me namelijk niet helemaal correct. Sponsors zijn uiteraard welkom. Partner in crime is mijn vrouw.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Werken doe ik bij voorkeur alleen. Om samen te werken in de vorm van een project of een expositie, sta ik altijd open.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Niet specifiek een. Er zijn meerdere projecten die in ontwikkeling zijn. Dat zijn boeiende trajecten met interessante contacten; erg leuk om mee bezig te zijn.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Zoals ik al bij een eerdere vraag antwoordde, heb ik geen echt rolmodel. Maar er zijn vele inspirerende collega’s die ik (nog) niet ontmoet heb, die ik wel eens zou willen ontmoeten en spreken of op atelierbezoek te gaan.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Alleen noodgedwongen.

Hoe kun je contact met me opnemen? e-mail: paulcorvers@gmail.com website: http://www.paulcorvers.com/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s