Passie Pensioneert Nooit voor Alex Hospers

Wat is mijn grootste passie? Het maken van mooie hoeden. Waarin ik mijn hart en ziel in kwijt kan. Door me te laten inspireren door architectuur. natuur of kunst.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Tevreden zijn met wat je hebt. Geluk zit vaak in de kleine dingen dit vergeten we te vaak. En af en toe een stukje chocolade.
Wat is mijn grootste angst? Mijn handen niet meer te kunnen gebruiken . Zodat ik dit ambacht niet meer kan uitoefenen.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De veelzijdigheid. Mensen blij maken en mooi maken met een creatie. Een droom te verwezenlijken.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Soms kan ik niet stoppen moet gewoon door.Omdat ik te nieuwsgierig ben daar draaf ik soms in door.
Wat is mijn grootste valkuil? Tijd. tijd is mijn vijand altijd. Aangezien men alles met de hand doet in het hoeden maken  neemt soms het handwerk meer tijd dan je denkt
Wanneer zou ik liegen? Liegen vind ik heel moeilijk. Men zou dit direct aan me kunnen zien. Rood hoofd bijvoorbeeld.
Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn ouders, zij zijn de grootste drijfkracht voor m’n talent. Zonder hen was ik nooit zover gekomen.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het opruimen van m’n atelier. Probeer altijd structureel te werken dit lukt niet altijd.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik een mevrouw een hoed aanbood omdat ze zo onzeker was zonder hoed. Ze kwam uit utrecht en kammetje cameraploeg in het atelier.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat hoe oud ik zal worden altijd gefascineerd zal zijn door kleding en mooie hoofddeksels.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Soms verlang nog wel naar de tijd dat ik een volle haardos hadden en slank was. Maar wie niet. Beroepsmatig zal ik zakelijker moeten worden.
Wat is mijn grootste professionele prestatie? Een hoeden couture show als hommage aan m’n ouders. Hierbij mocht ik 89 creaties laten zien. 80 omdat m’n moeder drie maanden daarvoor overleed en 9 voor de jaren dat m’n vader al was overleden.
Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven?  Sowieso iets met m’n handen of het nu creatief zou zijn of technisch.Kunstschilder of bouwtekenaar.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Het mooie twentse landschap bij landgoed De Hooge Boekel.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Op de grote markt op een terras heerlijk winter of zomer.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? M’n man uit Spanje  Angel m’n steun en toeverlaat. En m’n grootste criticus.
Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Het lijkt me geweldig om voor een Nederlands ontwerper te mogen werken.
Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Naar een volgende hoeden en couture show in april 2017
Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Onze koningin zou ik super vinden. Ook was het alleen om Spaans te spreken. Of Philip Tracy een beroemd hoeden ontwerper.
Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ga samen genieten van al die mensen die ik blij mocht maken en met een tevreden gevoel kijken naar al die gezamenlijke momenten  die we mochten  beleven.
Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Je mag altijd contact opnemen via mijn website www.hospershoeden.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s