Passie Pensioneert Nooit voor Ans Verdijk

Wat is mijn grootste passie? Passie, het is meer noodzaak. Het proberen te communiceren met mijn beeldenrijkdom.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De verwondering oproepen van de beelden die ontstaan en uitgevoerd worden en je weer een nieuw handvat bieden om weer nieuwe wegen te bewandelen. Tevens de bewondering van muzische werk wat in het Museum van Alle Tijden en Kunstenaarsinitiatief ALARM getoond wordt met de bezoekers te delen en ze te begeestigen met deze verschijningsvorm.

Wat is mijn grootste angst? Wanneer ik hulpbehoevend wordt en afhankelijk ga worden van anderen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik me verwonder dat er in mijn geest zoveel onverwachte en spannende ideeën kunnen ontstaan die ik probeer uit te voeren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat mijn geest me zoveel aanreikt en moet selecteren.

Wat is mijn grootste valkuil? Met teveel dingen projecten tegelijk bezig te zijn.

Wanneer zou ik liegen? Misschien om iets te verdraaien om zaken in goede banen te leiden.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? De mensheid in het algemeen, het maakt me boos, het daagt me uit, en maakt me soms blij.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Onrust, frustratie, verdriet wanneer je tijdens het werkproces het gevoel hebt dat je totaal de verkeerde richting hebt gekozen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Tijdens exposities waarin ik met een bestaande collectie van een museum in combinatie met mijn werk ruim te tijd heb om te mogen associëren op de collectie en daarin mag participeren, zoals in het Wiegermuseum, het Anatomisch museum, Museum de Kantfabriek en het Neues Kunstforum Keulen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het zoeken naar het ultieme zal lang duren en gaat de tijd voorbij.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? De dingen die ik zou willen veranderen wil ik niet veranderen het geeft een karakter en barrière aan waar ik en de anderen het mee moeten doen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Hopelijk kan ik dan verder gaan met mijn werk waar ik mee geëindigd ben om dan onderdelen waar ik in mijn leven niet aan toegekomen ben verder uit te diepen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik een bijzondere mix kan combineren als beeldend kunstenaar, tentoonstellingmaakster voor kunstenaarsinitiatief ALARM en Museum van Alle Tijden en docent ben aan Academie of fine arts & design en docent Media Design & Technology in Maastricht.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Dag en Nacht ritme, elk minuut elk moment kan een idee opleveren wanneer ik het zelf wil opmerken overal ter wereld.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Het toeval bepaalt en geniet van dat moment.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn uitvinder promotor en filosoof, de Vroome die me opbeurt en ondersteunt tijdens mijn levensreis.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Tijdens de selectie van het maken van de exposities in ALARM en MvAT ontmoet ik vele kunstenaars waarmee ik werk en praat waardoor ik leer en ontwikkel, dat blijft hopelijk mijn toekomst.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik ben druk bezig om een beeld Jewelry Embroidery uit te voeren en hoop dat ik mijn tekeningen kan digitaliseren en het met borduurtechnieken uit kan voeren om er een ruimtelijke installatie van te maken.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Louise Bourgeois en Mark Rothko, de enorme passie verinnerlijking en drive het is niet nodig om ze te spreken en of te ontmoeten is ook niet meer mogelijk.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik hoop door te kunnen blijven gaan met het werken van uit mijn eigen fascinatie en het organiseren van de exposities in ALARM en Museum van Alle Tijden. Weet zeker dat er mensen zijn die me dan mee gaan helpen.

Hoe kun je contact met me opnemen? mail@ansverdijk.com en ontmoeting ergens.

you tube: Vergezicht afl Ans Verdijk

you tube: Museum van Alle Tijden

you tube: kunstenaarsinitiatief ALARM- Ans Verdijk 20 x 20 x 20

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s