Passie Pensioneert Nooit voor Wilbert Schreurs

Wat is mijn grootste passie? Geschiedenis tot leven wekken. Vroeger heeft ons veel te vertellen. En het is vaak boeiend, leuk en leerzaam om de lessen van weleer van een nieuw jasje te voorzien.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat is iets wat je overvalt en niet vooraf te plannen is.

Wat is mijn grootste angst? Dat mijn vrouw en/of kinderen iets overkomt waar ze blijvende schade van oplopen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Een origineel idee uitwerken en zien dat het anderen enthousiast maakt en ook zakelijk levensvatbaar is.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben niet altijd even attent.

Wat is mijn grootste valkuil? Me op iets nieuws storten terwijl andere projecten nog uitgewerkt moeten worden.

Wanneer zou ik liegen? Als ik vind dat de waarheid een ander onnodig schade toebrengt.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb in m’n jonge jaren bij menigeen leentjebuur gespeeld. En dat kan ik iedereen aanraden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De puntjes op de i zetten.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik het gevoel had dat ik me echt kon onderdompelen in het onderwerp waar ik mee bezig was. Zoals tijdens het werk aan m’n boek So Seventies: het was alsof ik helemaal terug was in de jaren zeventig.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat je geen afscheid neemt van je werk als je er echt van houdt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou het liever omdraaien: als je niets meer aan jezelf wilt veranderen, dan kun je volgens mij zo de kist in.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Ik heb het altijd lastig gevonden mezelf te reduceren tot één beroep. Dat zou ik in een volgend leven het liefst zo houden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Van jongs af aan wilde ik de vrijheid hebben de inhoud van m’n werk zelf te bepalen. En dat ik, als het me echt niet beviel, altijd op kon stappen. En dat is me gelukt.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Als ik aan het wandelen of hardlopen ben, maakt niet uit waar.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Met vrienden aan tafel.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? M’n vrouw.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik laat me graag verrassen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Net mee begonnen, samen met Wijnand Jongen: de geschiedenis van e-commerce in Nederland.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? De vraag stellen is ‘m beantwoorden: geen denken aan!

Hoe kun je contact met me opnemen? Via wilbert.schreurs@hotmail.com of https://nl.linkedin.com/in/wilbertschreurs

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s