Passie Pensioneert Nooit voor Steven Oprinsen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn passie is dat mijn werk nooit stopt, dat tijd geen rol speelt, wat voor tijd dan ook. Mijn leven vloeit vanuit mijn gedachte via penseel of verf marker zo op het doek. ik kan en wil het niet stoppen. Het creëert de grootste vrijheid voor mezelf. Passie is een voorrecht.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is geluk met jezelf en de jouwen. Een open hart naar anderen. Vergiffenis al is het moeilijk. Maar vooral naar je hart luisteren en doen wat het zegt zonder beperkingen. Liefde.

Wat is mijn grootste angst? Jeeeh, ik heb geen angsten. Die verander ik in fijne gedachten. Ik wens wel wereldvrede, dus ben bang voor oorlog, schieten, doden, aanslagen tegen wie of wat dan ook.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat je een beetje buiten de maatschappij staat met haar regels en wetten en met je eigen waarden en normen toch ook daarin past. Het buiten het gebied staan en objectief kunt kijken. Maar weer: dat tijd een andere dimensie heeft

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Teveel met mezelf bezig zijn

Wat is mijn grootste valkuil? geloven in opdrachten zonder vooraf financiële afspraken

Wanneer zou ik liegen? Als het klein is en als grapje dat je het kunt uitleggen. Eerlijk is het fijnst met wederzijds respect

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Allen die l’art pour l’art denken en doen want met kunst wordt de wereld mooier; het verbindt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Mijn werk loslaten na verkoop

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Eind 2016 toen het Stedelijk Museum mijn boek serieus opnam in de bibliotheek met een prachtige referentiebrief erbij namens de curatoren.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Zo is het! HeerLUCK. je bent kunstenaar voor het leven vanaf het begin. Daar is geen leeftijd aan verbonden. Pensioen bestaat niet in kunst maken, in expressie. Je bent het voor je leven lang.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn emotie meer onder controle alhoewel ik dan toch van mezelf verlies

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Schilderen en tekenen in telkens ander vorm maar met behoud van mijn onbewust gemaakte herkenbare stijl. Authenticiteit dat is mijn bewijs aan mezelf dat ik kunstenaar ben. Nooit zonder inspiratie zijn.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Los Angeles, New York, of een land of werelddeel zonder koude winters. Beter is nog de afwisseling.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn leven

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Creativiteit in meer dan schilderen en tekenen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Overal; wachten op inspiratie bestaat niet; je leven is je werk. Je maakt, creëert, onafhankelijk van waar je bent. Ideeën is meer iets voor een reclamebureau

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? The Jane Antwerpen

Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe? Jan Cremer het meest want die is echt; kent armoede en rijkdom net als ik. Alles voor de kunst dat is de kunst

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Cremer, Nick Cave. . .Wat een vraag als je 55 bent en veel leest. Er zijn veel beste schrijvers, geen favoriet. Kan toch niet kiezen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Alle muziek waarop Sergei Polunin danst

Wie is mijn held of heldin in fictie? Geen, fictie bestaat niet

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Moet ik nu weer kiezen, daar begin ik niet aan, dat kan ik niet, Mijn vader?!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Barbarizsm / Barbara van Ittersum en Wiliam Rosewood

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar alle projecten die ik zelf initieer. Dat die uitgevoerd worden. SO Jeans and Denim work on RITUALS EN vooral launching (voorjaar ’17) SPIKED ART BIKE die ik heb beschilderd als een 3D-schilderij

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Herman Brood als ie even terugkomt

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Daarvoor kun je het best mijn Facebook pagina raadplegen; er gebeurt elke week, maand , kwartaal wel wat

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? William Rosewood

Hoe kun jij contact met mij opnemen? / mail: oprinsen@xs4all.nl / phone: 0683691361

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s