Passie Pensioneert Nooit voor Wil van Gemert

Wat is de grootste passie in mijn werk? Het creëren van een “realiteit” die door middel van voorwerpen, die door mij worden gekozen, samengebracht en vastgelegd in een sfeer die ik bepaal. Ook de start van een nieuw proces is steeds weer een heerlijke zoektocht die soms dagen in beslag neemt voordat ik tevreden ben. Velen hebben het al gezegd maar het is waar, het mooiste werk moet ik nog maken dat is de uitdaging om steeds aan een nieuw schilderij te beginnen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezondheid en tevredenheid voor mezelf en de mensen om mij heen. Vervolgens veel inspiratie en zo min mogelijk verplichtingen hebben waardoor ik me vaak kan terugtrekken in mijn atelier en mezelf bezighouden met mijn grootste passie, het schilderen en alle bijkomende bezigheden. Zoals de compositie en het gebruiken en aanschaffen van de materialen.

Wat is mijn grootste angst? Enge ziektes of dat ik niet voldoende tijd krijg of door gezondheidsredenen niet meer kan schilderen. Ik ontwikkel mezelf nog steeds, hoop dat er nooit een plafond komt en dat dit proces altijd door zal gaan. Ik hoop nog heel erg lang.

Waar houd ik het meeste van aan mijn werk? Eigen baas zijn, de vrijheid. Dat dit helemaal ik, mij en mezelf is. Dat ik geen verantwoording hoef af te leggen. Het scheppen en creëren. En uiteraard de complimentjes die ik in ontvangst mag nemen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Niet assertief, neem vaak een afwachtende houding aan. Ook ben ik chaotisch van aard, daardoor mis ik soms wel wat structuur. Maar juist in mijn passie ben ik zo precies bezig, waardoor er een mooi evenwicht ontstaat.

Wat is mijn grootste valkuil? Impulsief. Ben vaak erg snel “creatief enthousiast” waardoor ik kennis wil maken met de diverse materialen en uitingsvormen. Ga dan direct alle benodigdheden aanschaffen om er na een tijdje achter te komen dat het toch niet mijn ding is. Het schilderen met olieverf is en blijft mijn allergrootste passie, daar kom ik altijd weer bij terug. Ook ben ik niet heel zakelijk ingesteld.

Wanneer zou ik liegen? Ik kan niet zo goed liegen, bang dat ik later toch door de mand val. Mocht het al een keer gebeuren dan kan ik het vaak niet laten om het dan toch met iemand (anders) te delen. Maar een klein leugentje om bestwil is mij niet vreemd.

Welke personen in mijn professie die nu leven, bewonder ik het meest? Uiteraard is Herman Helmantel, de grote inspirator voor veel realistische schilders in Nederland. Realistisch kunstschilder Rob Møhlmann heeft een particulier museum in Appingedam opgezet voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst . Hij organiseert een paar keer per jaar grote exposities voor realistische kunst. Uiteraard zijn er nog veel Galleries die het realisme een warm hart toedragen, maar ik wil verder niemand met naam en toenaam noemen zonder een ander tekort te doen. Eigenlijk heb ik niet echt favoriete kunstenaars wel favoriete werken van diverse oude en hedendaagse kunstenaars.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk. Het laatste stukje van een schilderij. Vaak laat ik het een tijd staan en werk ik door aan andere schilderijen. Het kan dan zomaar zijn dat een schilderij met aardbeitjes in de winter voltooid wordt. Ik maak altijd foto’s van de opstelling, indien er fruit of bloemen mee gemoeid zijn, zodat ik er ook langere tijd aan door kan werken. Een expositie inrichten is ook niet echt mijn ding. Mijn atelier opruimen is ook geen favoriete bezigheid, wat dan weer overeenkomt met mijn chaotische aard.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Er zijn zoveel geluksmomentjes dat er niet eentje echt uitspringt. Die momenten komen zomaar spontaan voorbij. Dat kan de aankoop van een leuk object zijn om te gebruiken in een stilleven, een paar uur schilderen waarbij alles lukt, een onverwachts compliment of een uitnodiging voor een expositie uit een onverwachte hoek. Dat ik mijn kleindochters uitleg hoe je een appel moet schilderen en daar komt dan een mooi werkje uit.

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit” mij? Passie is een deel van jezelf, dat is je zijn. Dat kun je niet pensioneren, dat moet je altijd uitdragen, dat is een drang.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wat assertiever willen zijn. Soms wat meer discipline willen hebben. Ik hou niet van sporten en bewegen terwijl het heel goed voor me zou zijn.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik droom en fantaseer over een atelier in mijn achtertuin met een grote glaspartij op het noorden. De ruimte hebben we maar niet de financiële middelen. Nu heb ik een atelier op de zolder van ons huis waarin ik me ook heel gelukkig voel.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Het meest voor de hand liggend, mijn lief, mijn gezin en mijn familie.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Openheid.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? In een moeilijke periode in mijn leven heb ik verschillende zelfhulpboeken gelezen. Er is er een waar ik nog wel eens aan moet denken en dat is “Niet morgen maar nu” van Wayne Dyer, gelezen in de jaren ‘90. Intussen achterhaald maar ik zeg het vaak tegen mezelf als ik me zorgen maak of pieker over dingen die “kunnen” gebeuren. En tientallen dieetboeken die nooit een blijvend resultaat hebben opgeleverd.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? In het verleden heb ik veel boeken van Isabelle Allende en Marianne Fredriksson gelezen. Maar eigenlijk heb ik niet echt een favoriete schrijver wel meerdere favoriete boeken. Wil graag van zoveel mogelijk verschillende auteurs iets lezen.

“You Only Die Once” welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Leonard Cohen “live in Londen”.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die zichzelf wegcijferen om anderen te verzorgen of doelen voor anderen te bereiken in de breedste zin van het woord. Uiteraard zonder zichzelf daarin te verliezen zoals ouders en verzorgers.

Wat zegt de uitspraak “De financiële vrijheid om te creëren” mij? Niet te “moeten” creëren om van te leven, financiële vrijheid geeft ook creatieve vrijheid.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kan het ook omdraaien, welke rol speelt mijn leven in de kunst, hoewel dat niet hoogdravend bedoeld is. Ben geen fanatieke museumbezoeker. Kijk graag in kunstboeken en tijdschriften en via internet speur ik veel af. Maar op de eerste plaats schilder en creëer ik het liefst zelf. Het is ook een fijne wetenschap te weten dat, mocht ik er niet meer zijn, mijn werk hoogstwaarschijnlijk nog te zien is. Kunst uit zich in zoveel vormen dat het een onderdeel van ieders leven is.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Op de eerste plaats mijn lief, die mij alle vrijheid gunt om te doen wat ik doe. Hij heeft mij het zelfvertrouwen en geloof in mijzelf gegeven wat ik nodig heb om mezelf te kunnen uiten en ontwikkelen. Ook mijn familie met name mijn jongere zus die zich toelegt op digitale kunst. We sturen elkaar regelmatig sneak previews van ons werk en dan bespreken we dat met elkaar.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Had ik al gezegd dat ik enigszins een einzelgänger ben?

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Henk Helmantel staat al jaren op mijn lijstje. Ik wil graag zijn museum in Groningen bezoeken. Elk jaar neem ik me voor om daar naar toe te gaan maar het is er nog steeds niet van gekomen. Tevens hoop ik weer op een aantal aangename en verrassende ontmoetingen met andere kunstenaars in 2017.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In ieder geval via mijn website http://www.wilvangemert.nl. Op dit moment heb ik nog geen expositie datums maar die zal ik via mijn website bekend maken. Ook kun je via mijn site contact met mij opnemen of je aanmelden voor de nieuwsbrief. Of via Facebook.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s