Passie Pensioneert Nooit voor Dirk Bal

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is het delen van wat ik zie en de manier waarop ik dat vertaal. De ziel te zoeken en die te laten zien. En de grootste passie ligt voor mij daar waar de aanschouwer begrijpt of voelt wat ik zichtbaar heb willen maken. De blik van verstandhouding die altijd zonder woorden zichtbaar is. De stilte in de bevestiging. Ik weet, dat ligt ver en diep verscholen maar zomaar op een expositie een wildvreemde ontmoeten in één blik van verstandhouding is waardevoller dan duizend goedbedoelde opmerkingen zonder inhoud.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat de wereld één grote gelijkgestemde liefdevolle, oorlog-loze, onbaatzuchtige en onvoorwaardelijke gemeenschap is! Utopia dus!

Wat is mijn grootste angst? Kwijt te raken wat ik heb gekregen, het vermogen om kunst te creëren, hetzij door blindheid, of handen die niet meer kunnen werken of welke manier dan ook.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het volledig solistische werken van begin tot eind. Vrijheid en daarin ook nog eens volledig zelf bepalen wat je met die vrijheid doet. Een grote verantwoording ten opzichte van de gave die je als kunstenaar krijgt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Haha, dat zijn er velen vind ik zelf, maar ik probeer me te focussen op de aantrekkelijke… Okay, eentje dan… uitstelgedrag… een excuus vinden iets niet te doen.

Wat is mijn grootste valkuil? Bezig zijn met dingen die er niet toe doen of niets brengen. Te veel tijd besteden aan sociale media etcera. Het zoeken van bevestiging dus.

Wanneer zou ik liegen? Ik heb het syndroom van Asperger en als autist is het niet te doen om te liegen. Duizend verschillende waarheden geven….dat lukt me wel!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Diverse en zeer uiteenlopend. Ik bewonder iedereen die werkt vanuit zijn hart, vanuit zijn passie en liefde voor het vak, welk vak dan ook maar juist diegene die het verschil durven maken door puur te zijn, die bewonder ik het meest. Voorbeelden hiervan zijn, Roberto Ferri, Richard McDonald.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het stoppen met werken…. Ik kan niet stoppen!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Voor mij is de definitie “gelukkig” een broos begrip en ik vind het lastig om hierop te antwoorden. Ik denk dat ik altijd wel gelukkig ben met mijn werk. Het geeft altijd vreugde en het meest gelukkig ben ik toch gewoon achter m’n ezel of boetseerbok.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Alles! Ik moet er niet aan denken dat passie met pensioen zou gaan……vreselijk! Gelukkig hebben pensioen en Passie niets met elkaar van doen. Een grote geruststelling.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn leeftijd.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De grootste moet nog komen maar in 1996 een monument onthullen in het stadhuis van Jeruzalem, dat was een groots moment!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Daar waar ik nu ben. Daar is het goed. Mijn hele leven droomde ik ervan om als zelfstandig en onafhankelijk kunstenaar, ergens in het zuiden te wonen met een lieve vrouw in een prettig huis en gewoon doen wat ik wil. Dat is allemaal gelukt!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen. Mooie mannen, allemaal!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het geven van het juiste antwoord op een waardevolle vraag. Kan soms een paar dagen duren.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik kom bijna niet buiten maar overal waar het licht de vorm laat zien daar ligt voor mij de inspiratie. Juist in het alledaagse.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Die heb ik niet. Ik zit het liefst binnen, maar thuis op zolder met een paar collega kunstenaars. Daar heffen wij het glas op het leven ook al is de actieradius zeer beperkt, dan is de wereld te klein.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Naast de Bijbel, hebben de boeken van Paul Ferrini, zoals: Ik ben de Poort, Liefhebben zonder voorwaarden en het boek Padwerk van Eva Pierrakos mijn leven totaal beïnvloed. Hoe? Onvoorwaardelijk zijn. En dat is elke dag een uitdaging!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Paul Ferrini, Eva Pierrakos, Wayne Dyer, Karen Armstrong.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Requiem for a friend van Zbigniew Preisner

 

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vrouw! Uiteraard mijn vrouw. Zij gaf mij de kans allereerst te ontdekken wie ik ben en daarna de kans te zijn wie ik mag zijn.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Shine. En nog een hele rij prachtige films zoals Breaking the waves, Farinelli il castrato, Immortal beloved enzovoorts.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Meer dan ik durf te zeggen. Het is een controversieel en voor mij zelfs beladen onderwerp. Geld interesseert me als het om de kunst zelf gaat totaal niets maar anderzijds vind ik het heel prettig dat het applaus van de creaties tegenwoordig vooral vertaald ligt in datzelfde geld wat weer alle ruimte geeft om door te gaan en een kans om de lat dagelijks wat hoger te leggen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het is mijn leven en daarmee is alles wel gezegd. Ik heb van alles geprobeerd het niet te doen maar dat is godzijdank niet gelukt.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Het klinkt misschien afgezaagd maar ik kom toch weer uit bij mijn lief als Grootste Fan. Ik probeer in alle bescheidenheid mijn eigen sponsor of die van een ander te zijn en partners in crime zijn zij die op woensdagmiddag de Societhé Vert bezoeken. Societhé Vert is, zoals we dat noemen, een agglomeratie van gelijkgestemde zielen die het scheppen van kunst, het luisteren naar elkaar, muziek en het drinken van groene thee van de bijzondere druivensoorten zoals daar zijn, Cardonthé en Sauvignon thé Blanc tot een levenskunst verheffen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Roberto Ferri. Zoals deze grote meester schildert…..

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar het vervolg op een project van 2016 van weer een 20tal schilderijen met nieuwe modellen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik heb wat dat betreft geen specifieke wensen maar gelijkgestemde zielen ontmoeten is altijd mooi. Laat dan de muziek en de kunst het woord maar doen. Dat zijn voor mij de mooiste en meest waardevolle ontmoetingen. Zo eenvoudig mogelijk als waardevolle tegenhanger in deze complexe wereld.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mijn werk zal in 2017 te zien zijn in een aantal galerieën. Galerie het moment in Zierikzee. Galerie TON in Rucphen en galerie Montulet in Gouda. Verder staan er een aantal exposities gepland in galerie de Ruimte in Geldrop, in het Terpkerkje van Urmond en in het Ursulinenconvent in Eijsden bij de Stichting Chrisjteijn en mogelijk nog een aantal beurzen maar die informatie volgt op mijn website http://www.dirkbal.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Dionne van de Bijgaart, Miriam Meertens, Liseth Visser, Maria Verstappen, Minke Haaksma, Marcel Hoppenbrouwers.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Op mijn website http://www.dirkbal.nl vindt je alle informatie en via Facebook of LinkedIn.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s