Passie Pensioneert Nooit voor Jeroen van Veen

Wat is mijn grootste passie? Muziek in mijn droom, mijn adem, mijn bloed en mijn leven

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is toch wel dat mensen mijn eigen composities waarderen en er ook zelf een heel verhaal bij gaan maken of hebben. Ik ben van oorsprong een pianist die andermans werken speelt, maar je eigen stukken spelen en daar dan een betekenis aan geven is toch wel het ultieme geluk.

Wat is mijn grootste angst? Niet meer van muziek te kunnen genieten door wat voor reden dan ook.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De enorme diversiteit, reizen, mensen ontmoeten, spelen in de mooiste zalen van de wereld, spelen met fijne musici en elke dag bepalen wat ik wel en niet wil doen. En dan natuurlijk het scheppen van nieuw werk!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn passie en openheid die wel vaak leidt tot teveel hooi op mijn vork.

Wat is mijn grootste valkuil? Geen nee kunnen zeggen, en in bijna alles wel iets positiefs zien.

Wanneer zou ik liegen? Als er echt geen andere waarheid of uitweg meer is.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Dat is wel een moeilijke vraag waar ik niet zo snel antwoord op weet, maar ik denk wel het meeste van André Rieu; een totaal ander genre, maar hoe hij het heeft aangepakt verdient een groot respect!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De boekhouding is altijd een achterstallig klusje, maar als ik er aan bezig ben is het weer prima.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Vorig jaar speelde ik eigen werk voor twee piano’s met Sandra (mijn levenspartner) in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Dat is toch wel één van de vele hoogtepunten uit mijn carrière.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat weerspiegelt mij, met een passie zoals ik die al jaren voel, een soort vuur dat maar aan blijft; kan je niet stoppen en werk je door tot je niet meer kan. De horizon is mijn doel, maar die schuift almaar verder op.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Iets meer tijd nemen om te lezen, lezen om het lezen en geen werk gerelateerde boeken.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Precies hetzelfde!

Wat is mijn grootste professionele prestatie? De Radio4 prijs van 2016 in ontvangst nemen, een award voor 100.000 verkochte CD’s in ontvangst nemen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Thuis in mijn studio, momenteel in Pernissimo te Pernis-Rotterdam. Sinds een half jaar ben ik daar eigenaar van diverse zalen en heb er ook mijn studio. De studio is gemaakt naar aanleiding van de creatie spiraal.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Je kunt mij vaak vinden in de Sluiskop in Pernis.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste fan, weet ik niet zo snel, maar ik weet wel dat er best wel een aanhang is die mij volgen, concerten bezoeken en albums kopen.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Eric Vloeimans, Sven Ratzke, Armin van Buuren en vele anderen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Dit jaar na 2,5 jaar bouwen en sparen mijn Lego Piano afgemaakt en gepresenteerd, en nu kijk ik uit naar componeren op de Lego Piano en mijn nieuwe projecten volgend jaar zoals Tubular Bells.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Iedereen die ik zou willen ontmoeten heb ik al ontmoet, of ik ga er zelf op af. Niet wachten en afwachten maar zelf actie ondernemen is mijn raad.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Die twee zijn bij mij met elkaar verbonden, ik blijf componeren zolang ik inspiratie vindt, spelen zolang mijn lichaam dat kan.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Google mij en je kunt me zo bellen of mailen, maar om het makkelijk te maken: info@jeroenvanveen.com of 06-21538017

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s