Passie Pensioneert Nooit voor …..

Marcel Hoppenbrouwers

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De vaardigheid te mogen hebben en uitoefenen om zowel eigen kunst te maken als ook bestaande kunst te kunnen behouden. De schilderijen die ik maak zijn vaak een verhalende vertaling van wat er aan inspiratie langs komt en zijn uiteenlopend van onderwerp. Elk werk is voor de toeschouwer een unieke beleving met een eigen karakter. Het is daarnaast heel eervol bestaande kunst – in ernstig verval of beschadiging – weer in volle glorie hersteld te kunnen terug geven aan de eigenaars.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een vluchtig moment van onbeschrijflijk welbehagen dat in veel verschijningsvormen kan plaats hebben, en het langst blijft hangen als het onbaatzuchtig wordt gegeven en ontvangen.

Wat is mijn grootste angst? Ik buig die vraag even om naar: ‘Wat zou je doen als je geen angst had?’ Adem halen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De diversiteit en uitdagingen die er uit voort komen, en de verwondering van zowel het ontstaansproces als het eindresultaat.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik vindt mezelf te gevoelig geworden voor stress en leer er beter mee omgaan.

Wat is mijn grootste valkuil? De neiging te blijven hangen in vragen en twijfels en zo mijn handelen uit te stellen tot het uiterste.

Wanneer zou ik liegen? Wat een moeilijke vraag! Ieders gedachten en beleving van waarheid zijn geconditioneerd door tal van persoonlijke en maatschappelijke aspecten. Waarheid is daarom subjectief, afgemeten aan algemeen goed gevonden normen en waarden. Het enige wat we kunnen doen is met de beste intenties het juiste nastreven, en daar schiet iedereen wel eens in tekort. Ikzelf niet minder dan andere mensen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De creatieven, de nieuwsgierigen, de inspirators, de onderzoekers, degenen die vragen stellen en ook kunnen beantwoorden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Er is altijd dat onbestemde gevoel van creativi-tijd te kort. Dat maakt me wel eens onrustig.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Alle momenten die tot zo ver hebben bijgedragen aan het bereiken van mijn ambities in de schilderkunst en kunst restauraties, maar ook erkenning ervaren van wat ik als kunstenaar wil laten zien en als restaurator tot het best mogelijke eindresultaat kan brengen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het zegt mij dat wat ieders passie ook mag zijn, die zoveel invloed heeft op wie je bent en wat je doet, dat het meer dan een deel van je leven is.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets, gewoon doorgaan met ontwikkelen en leven. Ik gun mezelf te zijn wie ik ben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Digitaal exposeren van mijn werk in Manhattan en Times Square, New York.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Voorlopig is Maastricht prima, maar wie weet waar de toekomst mij nog voert.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Afgezien van creatieve gaven die ik als kunstenaar heb gekregen, heb ik geen bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik kan nogal diep in allerlei gedachten zitten, waardoor mensen soms denken dat er iets aan de hand is. Daar staat een spraakwaterval tegenover als het gesprek over kunst of restauraties gaat.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Inspiratie of nieuwe ideeën komen op de meest onverwachte momenten, ongeacht locatie. Ik kan wel zeggen, dat de bijeenkomsten van de Societhé Vert daar veel meer in bijdragen, maar die vinden buiten mijn stad plaats.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Restaurant Napoli aan de Grote Markt in Maastricht, al kom ik er niet zo vaak.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De meeste boeken waren over klassieke schilderkunst, die bij hebben gedragen aan mijn ontwikkeling op gebied van schilderen, maar ook boeken van Jung over psychologie op gebied van persoonlijke ontwikkeling en filosofie als van Rob Wijnberg. Die bieden een andere invalshoek op hoe je tegen verschillende zaken aan kijkt.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik ben niet de boekenwurm, die van bepaalde schrijvers alles verslindt. Eerder een selectieve gelegenheidslezer.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Doe maar iets van Glenn Miller, maar ‘In the mood’ skippen we onder voorbehoud. Goed?

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik laat me wel eens inspireren door kindertekeningen, als er fictieve figuren in een schilderij komen. Kinderen zijn briljante vormgevers!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik heb geen partner, dus de selecte groep familie en dierbare vrienden die bij me zijn.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Sunset Limited.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik ga niet idealistisch doen over ‘het slijk der aarde’. We hebben er nu eenmaal mee te maken dat de wereld er mee werkt, en dus is er denkelijk niets mis mee om het middel te gebruiken dat de uitvoering van je projecten mogelijk maakt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Niet minder dan de hoofdrol. Niet dat er buiten een tube verf en een penseel geen leven is, maar de schone kunsten hebben bijna altijd mijn aandacht.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat zijn meerdere mensen, maar toch zeker mijn mam!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? De mensen waar ik nu al mee werk. Een selecte groep dames en heren die zich mag uitbreiden tot een sterk netwerk.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Momenteel ligt de nadruk vooral bij het restauratiegebeuren, maar ik hoop dit jaar ook een mooie expositie te realiseren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In elk geval in mijn atelier aan huis. Er kan daartoe een afspraak worden gemaakt. Wat er verder nog op de planning komt weet ik nog niet.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? David de Leeuw, Jean Gouders, Marc Rieu, Reggie Goole.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn website: http://www.paintings-marcel.com, via email: ma.hoppenbrouwers@gmail.com, en via mijn profielen op Facebook en Linkedin.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s