Passie Pensioneert Nooit voor Carry van Delft

Wat is mijn grootste passie? Het kunstenaarschap! De onweerstaanbare behoefte om de overweldigende natuur vastleggen op doek.
Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen waarbij het gevoel en die bepaalde sfeer weer tot leven komt. Alle facetten van de natuur : stilte, tijdloosheid maar evengoed uitbundigheid en overvloed. Ik doe dit op een manier waarbij abstractie en figuratie elkaar ontmoeten. Verder is klassieke muziek mijn hele leven al een passie geweest en niet te vergeten fotografie.Al heb ik daar minder tijd voor.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezond zijn en blijven, en het geluk met je gezin kunnen delen. Positief naar de toekomst blijven kijken. Maar ook in alle rust jezelf te kunnen zijn zoals in ons vakantiehuis in midden Frankrijk.

Wat is mijn grootste angst? Dat je gezondheid je niet meer in staat stelt om de dingen te doen waar jezelf en je gezin zo van genieten. Dat je je werk niet meer kunt uitvoeren. Het verlies van een van je dierbaren. Ik moet er niet aan denken. Het leven staat voor mij dan stil. Of oorlog… vreselijk….

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het creëren op zich. Dat ik zo kan schilderen dat het mensen raakt. Voor mij begint elke dag weer met een blijmoedig gevoel als ik mijn atelier binnenstap.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Impulsiviteit en ongeduld. Denk ik.

Wat is mijn grootste valkuil? Door een druk leven neem ik soms teveel hooi op mijn vork.

Wanneer zou ik liegen? Alleen het bekende ‘leugentje om bestwil’. Misschien wanneer ik er iemand mee kan redden.

Welke personen in mijn professie die nu leven bewonder ik het meeste? Er zijn veel hedendaagse schilders waar ik bewondering voor heb. Teveel om er eentje specifiek te benoemen.Tijdens Kunstgeschiedenis waarbij alle stromingen voorbijkwamen maakten de impressionisten toch altijd weer opnieuw iets in mij los. Hun specifieke kleurgebruik, hun visie op de natuur. Mijn bezoeken aan veel musea over de gehele wereld hebben deze mening alleen nog maar versterkt.

                                                                                                                                                                  Waar houd ik het minst van aan het werk? Wat er allemaal bij komt kijken. Veel mensen staan hier niet bij stil. Uiteindelijk ben je behalve kunstenaar gewoon zelfstandig ondernemer. Zaken zoals netwerken, een 3-talige website bijhouden, financiën, exposities regelen, contacten onderhouden, administratie. Dingen die moeten. Ik vind het vaak zonde van mijn tijd. Die had ik liever doorgebracht in mijn atelier. Oh ja… en na een werkdag mijn atelier opruimen. Het is daar dan zo’n vreselijke janboel.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Bij het creëren en het ontstaan daarvan. Meestal in mijn atelier met op de achtergrond muziek van mijn favoriete componisten. Blij word ik ook als mensen je b.v. achteraf foto’s sturen
van het aangekochte werk op hun favoriete plek.

Wat zegt de uitspraak ´Passie Pensioneert Nooit´ mij? Als je werk ook je passie is ga je nooit met pensioen. Dat geldt ook voor mij. Ik blijf schilderen zolang het kan, ook al ben ik 95. Ik leg liever het loodje achter mijn schilderdoek dan achter de bekende geraniums…..
 

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Haha. Dat ik 20 jaar jonger was om nog meer tijd te hebben voor mijn werk.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven. Actrice, concertpianist, architect, fotograaf, kunsthistoricus? ik weet het niet. In elk geval een cultureel beroep, dat zit in het DNA denk ik.
 

Wat is mijn grootste professionele prestatie?  Ik heb inmiddels veel geëxposeerd. Van Italie, Hongarije, tot aan de Verenigde Staten. Wat komt er nog op mijn pad? Ik ben benieuwd en hou van uitdagingen. Volgend jaar (2018) heb ik een solo-expositie in het Museum Het Petershuis. Een bijzonder museum waar verleden en heden elkaar ontmoeten. Heel bijzonder omdat ik daar de ruimte krijg om zowel mijn landschappen als mijn florale werk te kunnen exposeren.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik werk het liefst in een heel groot atelier omdat ik dan de ruimte heb voor het maken van levensgrote schilderijen.
In Nederland is mijn studio-ruimte beperkt. In Frankrijk gelukkig stukken groter. Maar daar ben ik niet altijd.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting ? Geluk, liefde, gezondheid. Mijn gezin. Zonder dit is er niets belangrijk.

Mijn meest markante karakteristiek? Positiviteit, enthousiasme, doorzettingsvermogen. “Nothing is impossible until its done”.We hebben dit onze dochter ook meegegeven.
“Ga voor je studies en carrière en baan je een weg naar dat ultieme doel”. Ze heeft er zowaar naar geluisterd.
 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Mijn beste ideeën ontstaan meestal buiten in de natuur. Die ene zonsondergang, de bloeiende natuur, dat gevoel bij die geheimzinnige mistige morgen. Dit gevoel vertaal ik binnen mijn werk en hoop dat ik dit kan delen met de kijkers. Ons vakantiehuis (atelier) ligt in midden Frankrijk in de dunst bevolkte streek, De Creuse. Als ik daar over de glooiende groene heuvels kijk en de natuur in al haarpracht daar tegenkom ontstaan de ideeën bijna vanzelf. Geen wonder dat veel beroemde impressionisten uit vervlogen tijden hier hun atelier hadden denk ik dan.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Er zijn vele leuke restaurants in de regio. De mediterrane keuken heeft mijn voorkeur. Goede wijn, goede capuccino en een sfeervolle ambiance is wel een voorwaarde.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed? Ik lees historische romans, kunstboeken, biografische boeken, muziekboeken maar ook thrillers. De hilarische boeken van Yvonne Kronenberg, daar knap ik altijd van op. Heel grappig.

Favoriete schrijvers? Heel veel.

You only die once. De muziek op mijn laatste dag is in elk geval van een beroemd klassiek componist. Een toepasselijk werk vind ik “Sonate voor piano nr. 5 van Beethoven en dan het Adagio Molto (het langzame deel).Dat mag wat mij betreft afgespeeld worden. Maar ook een werk van Mahler of Chopin.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Helden zijn voor mij mensen die b.v. een uitvinding hebben gedaan waar de hele mensheid nog generaties lang plezier of baat bij heeft. In real life? Heel veel mensen.

Welke film zou ik je aanbevelen ooit in jouw leven te zien ? Moeilijk.Als het toch bij de kunst houden dan b.v.(DVD 3 uur lang) “De impressionisten”met Michael Culver in de hoofdrol. Het verhaal door Monet zelf verteld blikt terug op zijn jeugd tezamen met Renoir, Degas, Manet, Cezanne waar hij zich een moeilijke weg moest banen naar uiteindelijk succes en beroemdheid. Fantastische film waarin geweldig acteer talent en de prachtige tuinen in Giverny.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een belangrijke rol. Kunst stimuleert je geest op een andere manier dan dat de werkelijkheid vaak doet. Ik kan me geen leven voorstellen zonder (het creeren van) kunst. Het is voor mij een levensvervulling.
 

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime ? Mijn man Joop (van Batenburg en niet in crime) en mijn dochter Isabella die nauw betrokken zijn. En last but not least mijn overleden moeder, die zelf ook haar halve leven heeft geschilderd en die enthousiast doch kritisch over mijn schouder meekeek. Volgens mij doet ze dat stiekem nog steeds….Ik zou haar graag nog eens willen spreken. Jammer….

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken ? Ik wil samenwerken met iedereen die te vertrouwen is. Mensen die mij inspireren en uitdagen. Je kunt nog steeds veel van anderen leren. Ik ken veel kunstenaars die prachtig werk maken.

Naar welk project kijk ik uit in 2017? Mooie plekken om te exposeren. Goed georganiseerde beurzen maar ook andere bijzondere locaties. Ik zie wel wat er op
mijn pad komt.
 

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten? Kunstenaars die levensgrote schilderijen maken. Ik denk dat je dan hele interessante gesprekken krijgt.
Wijze woorden en wellicht tips. Lijkt me geweldig. Altijd goed voor je ontwikkeling als kunstschilder.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Afhankelijk van waar ik ga exposeren. Te vinden op mijn website. In mijn atelier ben ik altijd bereikbaar
via afspraak.

Hoe kun je contact met mij opnemen ? Voor informatie of contact gegevens kan men terecht op : 
[http:/]http:// www.carryvandelft.nl
of via de email en andere sociale media.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s