Passie Pensioneert Nooit voor Monique Desar

(grootste passie in mijn werk) Het overgeven aan het moment zonder na nadenken, iets uit mijn handen laten komen . Emoties en inspiratie om zetten in creaties en de verwondering en voldoening elke keer weer als het klaar is..

(idee ultiem geluk) Het feit dat ik van mijn liefde en passie mijn dagelijks werk heb kunnen maken geeft mij een gevoel van ultiem geluk.

(grootste angst) mijn grootste angst is het verlies van mijn kinderen door bijvoorbeeld ziekte of ongeluk.

( waar hou ik het meeste van van mijn werk) Als ik het gevoel heb dat alles op zijn plek valt…Ik heb dit vooral bij mijn grote modeshow waar ik een jaar naartoe werk en die dag alle puzzelstukjes op zijn plek vallen.

(Minst aantrekkelijke eigenschap) Ik ben vreselijk chaotisch, is soms erg lastig en onoverzichtelijk.

(grootste valkuil) mijn overdreven enthousiasme werkt soms ook wel eens tegen me..

(wanneer zou ik liegen) Ik kwam laatst te laat op een klus . Omdat ik het erg dom over vond komen als ik zou vertellen dat ik was vergeten uit de trein te stappen omdat ik heel druk met mijn telefoon bezig was.. verzon ik een smoes..;) Uiteindelijk vertelde ik later wel de waarheid en hebben er hartelijk om gelachen.

(welke personen bewonder ik het meeste) Alexander Mc Queen en Jean Paul Gaultier

(waar houdt ik het minst van aan mijn werk) Er is niets waar ik niet van hou van mijn werk.

(Waar en wanneer was ik het meest gelukkig in mijn werk) Elke dag, altijd

(Wat zegt de uitspraak passie pensioneert nooit mij). Dit klopt als een bus, moet er niet aan denken om ooit te stoppen met deze passie.

(Wat zou ik aan mezelf willen veranderen) Ik zou willen dat ik roddel en negativiteit beter los kon laten.

(Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe) het mogen kleden van een echt icoon Yolanthe Cabau van Kasbergen een haar zoontje Xess Xava voor de doop van Xess Xava.

(Waar zou ik het liefst willen leven en werken) ik werk vanuit thuis en dat bevalt me prima.

( Wat is mijn meest waardevolle bezitting) mijn kinderen

( Wat is mijn meest markante karakteristiek) doorzettingsvermogen

( Wat is de beste plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis in mijn stad) Eigenlijk heb ik geen vaste plek omdat ideeën bij mij ontstaan door de dagelijks dingen die ik meemaak en gebeurtenissen .

(Favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis in mijn stad) Tramhalte

(Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe) Dromen, durven , Doen ..de titel zegt het al…heel kort maar krachtig maar zo ben ik gaan leven. Ook boeken als “The Secret”en “de wet van aantrekking” hebben mijn leven positief beïnvloed. Als je eenmaal op die manier leeft merk je dat je heel erg veel zelf in de hand hebt.

(Mijn favoriete schrijver) Ben Tiggelaar

(You only die once Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag ) Nog niet over nagedacht, wellicht een lied van Marco Borsato , altijd mooie en pakkende teksten.

(Wie is mijn held of heldin in fictie ) Superwoman uiteraard!

(Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life) Oprah Winfrey vind ik een heldin

(Wat zegt de uitspraak om financiële vrijheid te creëren mij) Ik ben nooit zo met geld bezig geweest omdat het een hobby was die later uitgroeide tot werk. Als je er je werk van maakt gaat het creëren van financiële vrijheid wel een iets grotere rol spelen maar het is nooit het doel. Het doel is je passie kunnen uitvoeren en als mensen die passie zien en voelen, komen er dusdanig dingen op je pad zodat het financiële stukje daar ook wel bij vaart. (stap voor stap)

( Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk) Tot aan mijn 40e had ik nooit interesse in kunst, pas toen ik mezelf ging uiten in creaties begon ik ook meer naar kunst te kijken. Nu kan ik er enorm van genieten, vooral het gevoel en verhaal wat ergens bij hoort.

(Wie is mijn grootste fan en sponsor/partner in crime) Heb een klant die vooral Designs koopt om mij als Designer te steunen/ sponsoren

(Met wie zou ik in 2017 willen samenwerken) Met Marcel Wanders. Alleen weet hij dat zelf nog niet.

(Naar welk project kijk ik in 2017 uit) mijn Designs worden gebruikt bij een show van de Goldwell bij Mercedes Benz fashionweek, voor mij als ontwerpster weer een nieuwe mijlpaal.

(Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten) Andere Designers, mekaar helpen, en mekaar versterken evt.

(Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?) in maart organiseer ik in plaats van een High Tea een High Chocolat , bij Vains in Venlo, dit is een middag bedoeld als Meet& Greet, netwerken, gezellig kletsen en uiteraard genieten van chocolade. Daarnaast verwacht ik eind dit jaar nog een grote modeshow te organiseren in Venlo.

(Wie zie ik graag uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen) Doris Titulair

(Hoe kun je contact met mij opnemen?) Via mijn website via het contactformulier http://www.desardesign.nl * Facebook https://www.facebook.com/monique.desar

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s