Passie Pensioneert Nooit voor Fridy Latijnhouwers

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is om met het juiste verhaal mensen en organisaties te helpen bij het creëren van verandering. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een nieuwe visie, bepalen van nieuw beleid of het vinden van een nieuwe baan. Het verhaal moet ertoe leiden dat het mensen inspireert én uitdaagt mee te denken en doen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Als ik mijn talenten, energie, kennis en ervaring optimaal kan inzetten én daarmee het verschil maak. Het is ook fantastisch als ik mensen in hun kracht kan zetten door het samenstellen van hun eigen verhaal. Dan gaat alles vanzelf. Ik hoop dat mijn kinderen dit in de nabije toekomst ook mogen ervaren.

Wat is mijn grootste angst? Dat er iets vreselijks met mijn kinderen of man gebeurt. Toch laat ik me niet door deze angst leiden. Ik wil ze graag de ruimte geven om te leven, leren en ontdekken. Ik heb die ruimte ook altijd gekregen van mijn vader en dat gaf me veel zelfvertrouwen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid om te bepalen wat ik oppak. Als ik vandaag iets bedenk en ik ben ervan overtuigd dat dit belangrijk is of betekenis heeft, dan ga ik daar de volgende dag mee aan de slag. Niemand die me tegen houdt. Dat geeft me energie en maakt dat ik mezelf blijf verwonderen en ontwikkelen. Heerlijk!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?  Ik ben ongeduldig. Ik denk snel. Als een ander niet meteen door heeft welke kant ik op wil, dan vind ik dat lastig. Naar mate ik ouder word, gaat dat wel beter. Ik heb meer begrip gekregen voor mensen die minder snel denken.

Wat is mijn grootste valkuil? Teveel hooi op mijn vork nemen. Als er ergens een uitdaging ligt, dan zie ik al snel mogelijkheden. Ik moet echt opletten dat ik dan anderen betrek om het werk -dat daarbij los komt- in te vullen.

Wanneer zou ik liegen? Alleen als het een leugentje om bestwil is.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik heb eigenlijk geen voorbeelden in mijn vak. Voor mijn gevoel heb ik mijn eigen vak gecreëerd. Ik bewonder wel mensen die op hun eigen wijze de wereld in positieve zin veranderen. Ik kom heel veel van deze uitblinkers tegen in mijn werk. Daar geniet ik van.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als ik in een week heel veel kilometers moet rijden. Dat is zonde van mijn tijd.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Sinds ik in 2010 mijn eigen bedrijf Hart voor verhalen begon. Op 1 januari van dit jaar ben ik met compagnon Vincent van Rijsewijk een tweede bedrijf gestart: SOOH. Ook dat voegt weer extra geluk toe aan mijn werkzame leven. Vooral omdat ik weer nieuwe dingen leer en met nieuwe mensen kennis maak.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Naar mijn overtuiging is het belangrijk dat je jezelf altijd moet blijven verwonderen. Ik wil blijven leren en nieuwe inzichten, visies of werkwijzen ontdekken. Als je vanuit je passie leeft en werkt, gaat dat vanzelf. Dan hoef je –of sterker nog- wil je niet met pensioen. Ik hoop dat ik dat gevoel mijn hele leven lang behoud.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat meer aan mijn conditie willen doen. Ik zit veel in mijn hoofd en mag de rest van mijn lijf wat meer benutten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik vind het bijzonder dat ik in crisistijd mijn baan heb opgezegd en mijn eigen bedrijf ben gestart én het zo goed ging dat mijn man in 2015 zijn stressvolle baan kon opzeggen. We werken hard, maar kunnen op een fijne en onbezorgde manier leven van de inkomsten uit ons bedrijf.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zou wel een huisje aan zee willen hebben, waar ik in alle rust nieuwe ideeën kan uitdenken en -werken. Op kantoor of thuis met de kinderen en de hond zijn er veel prikkels en afleidingen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn trouwring. Deze is gemaakt van het goud van het horloge dat van mijn oma was. Er zijn ook twee diamantjes in verwerkt. De ring draag ik sinds 7 juli 2007, toen ik trouwde met Stefan in het bijzijn van onze twee jongens en onze families en vrienden.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het feit dat ik redelijk eigenzinnig ben. Ik zeg of denk heel vaak: dat doen we dus anders…

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In het groen en aan of op het water. Buiten in ieder geval.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ergens aan het water, liefst op een mooie zomeravond.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat zijn heel veel boeken. Als kind las ik vaak tot drie uur ’s nachts en ging ik drie keer in de week naar de bieb. Nu heb ik minder tijd en rust om mezelf te verliezen in een boek. Op vakantie wel. Dan lees ik zo twintig boeken. Heerlijk.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Roald Dahl. Hij was ongelofelijk creatief en had de gave om een nieuwe wereld te creëren. J.K. Rowling kan dat op haar manier ook. Hun verhalen helpen mij om me te blijven verwonderen. Daarnaast kan ik erg genieten van autobiografieën van mensen die veel hebben meegemaakt in hun leven en hun levenswijsheid delen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dat mag mijn man bepalen. Die heeft meer verstand van muziek dan ik.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Buurman en Buurman. Zij verliezen nooit de moed, ook al gaat alles verkeerd. En ze beschikken over humor, al zijn ze zich daar zelf niet zo van bewust.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn mannen: Stefan, Lars en Rick. Zonder twijfel.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik zou me niet willen beperken tot één film. Ook films bevatten zoveel mooie, spannende, ontroerende en intrigerende verhalen dat ik zoveel films kan aanbevelen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Die financiële vrijheid creëer jezelf. Zorg dat je niet teveel eisen hebt en op tijd tevreden bent. Dan ervaar je sneller de financiële vrijheid om te creëren. Zo doen wij dat.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een grote rol. Kunst is er in vele vormen. Ik kan echt genieten van een prachtig schilderij, beeldhouwwerk of theatervoorstelling. Het prikkelt mijn eigen creativiteit en stimuleert me bij het schrijven van de veranderverhalen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man denk ik. Hij is trots op me en geeft me alle ruimte die ik nodig heb om mijn passie te volgen. Ik denk dat er niet zoveel mannen zijn die hun vrouw zo onvoorwaardelijk steunen bij het waarmaken van haar ambities.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met compagnon Vincent van Rijsewijk. Per 1 januari van dit jaar zijn we SOOH gestart. Dit bedrijf is gericht op vernieuwen, verhalen en versterken. Na vijf weken constateren we dat het bruist en we al werken aan fantastische opdrachten die de wereld beter, fijner, groener en gezonder maken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik wil dit jaar werken aan projecten die ervoor zorgen dat meer mensen mee kunnen doen in deze samenleving. En zij op een positieve wijze ervaren dat zij vanuit hun talenten en mogelijkheden een bijdrage leveren. Ieder mens wil er toe doen én moet daarvoor de kans krijgen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik hoop heel veel mensen te ontmoeten die de wereld echt beter, fijner en mooier willen maken. Op welke wijze dan ook. Er gebeuren zoveel goede dingen. Die verhalen wil ik horen, versterken en delen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Binnen tal van organisaties en bedrijven. Ik mag op zoveel plekken verhalen ophalen, versterken en delen. Ik wil dit jaar meer van deze verhalen zichtbaar maken via onze website http://www.hartvoorverhalen.nl.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Rob Denissen van de Piet van Meintjeshoeve uit Heukelom. Hij is koeienboer en werkt aan de boerderij van de toekomst. Een man met passie voor zijn vak die veel collega’s kan en wil inspireren om anders te gaan boeren.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via http://www.hartvoorverhalen.nl.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s