Passie Pensioneert Nooit voor Petra van Barele

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk, is werken met Italië. Italië heeft voor mij alles, een heerlijke eerlijke keuken, de prachtige taal, gastvrijheid, de mensen zijn trots en gepassioneerd, de schoonheid van het land zelf met name op cultureel en natuurlijk gebied. Elke regio is een landje op zich, met haar diversiteit aan landschappen en bouwstijlen. Buitengewoon Italië.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Werken in en met Italië en het hele land doorreizen, heel veel mensen leren kennen. Uiteindelijk van mijn oude dag kunnen genieten in dit prachtige land.

Wat is mijn grootste angst? Die heb ik niet, ik ben erg gedreven in hetgeen waar ik mee bezig ben. Wanneer het ene niet lukt stap ik naar het volgende.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mooie dingen creëren, mensen verbinden. Mijn passie overbrengen en hierdoor andere mensen ook gelukkig maken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik praat alleen maar over Italië, dit nemen vrienden en familie mij niet altijd in dank af.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik kan vrij moeilijk nee zeggen.

Wanneer zou ik liegen? Niet

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De kleine producenten, die alles opzij zetten om hun passie te verwezenlijken.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Soms kan het hectisch zijn, omdat ik met meerdere dingen tegelijk bezig ben.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In Italië, in Rome en Le Marche.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie is iets wat je voelt in je hart, in je lijf, in je hoofd. Dit verdwijnt nooit, ik neem het mee mijn “graf” in.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Wat zakelijker worden, maar wel mijzelf blijven.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dit gaat eraan komen een event neerzetten voor kleine producenten uit Italië en Nederland en hiervoor een platform creëren. 2018!!! En een boek schrijven, over producenten… de rest verklap ik nog niet.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Dat is nu inmiddels we duidelijk geworden denk ik, Italië what else..

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Spontaan, extravert, optimist, mensenmens, levensgenieter.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Mijn stad? Dat is leuk, dan denk ik meteen aan Italië, Rome, Milaan, Ascoli Piceno en niet aan Nederland.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Een aperitivo bij café Meletti in Ascoli Piceno in Le Marche. Eten bij onze Italiaanse vriend in Amersfoort, Ristorante San Giorgio in de Krommestraat.

 

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Eros Ramazotti

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vader!!! En Carlo Petrini!!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Under the Tuscan sun, een echte feel good movie…

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Creëren van een eigen bedrijf, zonder er meteen aan te hoeven verdienen. Deze kans krijg ik nadat ik altijd mijn echtgenoot de ruimte heb gegeven om te groeien. Nu is het mijn tijd, kinderen zijn de deur uit en ik heb tijd en het hoeft niet meer naast een parttime baan.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Italië is natuurlijk één groot kunstwerk, ik ben er niet intensief mee bezig maar geniet er van wanneer ik in Italië ben.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Sinds juli 2016 is dit Dr. Peter Zuurbier, m.i.v. 1 januari mijn officiële business partner en goede vriend. We hebben elkaar leren kennen in Umbrië in april 2016. Hij is al gepensioneerd, een man met heel veel levens en werkervaring en de juiste connecties. Heel fijn!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Dr. Peter Zuurbier, Italiaanse producenten, Rita Lauretti, Slow Food IT en NL, mooie accommodaties.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar de reizen en het Food Event in 2018!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? In november 2016 heb ik heel veel mensen ontmoet in Italië en Nederland die te maken hebben met Food op verschillende manieren. Iemand die ik in het bijzonder zou willen ontmoeten is Carlo Petrini, de oprichter van Slow Food Italia.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Social Media, Website, en ik hoop tijdens een TV programma, maar hier zijn we nog mee bezig.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?       Dr. Peter Zuurbier

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via email info@buitengewoonitalie.nl

Cari Saluti, Petra van Barele http://www.buitengewoonitalie.nl (binnenkort een nieuwe website)

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s