Passie Pensioneert Nooit voor Arvee

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? 

Dat gevoel van olieverf ,vaak letterlijk, in mijn handen .Je welhaast onderdompelen in het materiaal waar je mee werkt en daar dan een schilderij uit zien ontstaan met duidelijk mijn signatuur : dat blijft voor mij altijd weer een wonder.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? 

Volledig afgezonderd achter mijn ezel staan te zingen en te dansen terwijl ik met verf speel.

 

Wat is mijn grootste angst? 

Dat ik niet meer zou kunnen werken omdat bv. mijn armen niet meer gestrekt omhoog kunnen of ik niet meer lang kan staan.

 

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  

Afgezien van mijn mooie ambachtelijke materialen met name dat,als het doek klaar is, het duidelijk een doek van mij is. Dat dus mijn signatuur altijd ontstaat zonder dat ik daar bewust mee bezig ben.

 

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? 

Ik kan wel eens  ietwat opvliegend en te dominant zijn.

 

Wat is mijn grootste valkuil? 

Uit enthousiasme teveel willen , teveel exposities per jaar boeken en dat dan ook nog in verschillende landen. In 2003 :  18 Exposities in 9 landen en dat werd bijna fataal voor de kwaliteit van mijn werk , voor mijn gemoedsrust en voor mijn gezondheid.

 

Wanneer zou ik liegen? 

Om anderen te beschermen voor de waarheid.

 

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? 

Robert Forttgens , Ad Arma en Peter Kuckei .Allen voor de nimmer aflatende  ontwikkeling en progressie in hun werk.

 

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? 

Eigenlijk aan de hectiek rond expositie openingen waarin je wordt opgehemeld.

 

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Dat was met een opdracht van een groot werk. Toen het onthuld werd ging de vrouw van de opdrachtgever spontaan huilen: mijn emotie werd haar emotie .

 

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dat raakt de essentie. De essentie van mijn zijn ,van mijn emoties die ik op het doek gooi met olieverf en die ik hoop tot aan dood op het doek te blijven gooien.

 

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? 

Mijn ongeduld. Zoals momenteel mijn gedachtes van links naar rechts schieten omdat mijn werk zich in een ontwikkelingsfase bevindt.

 

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? 

Toch wel het feit dat er al 25 jaar lang dagelijks ,ergens in een galerie op de wereld ,werk van mij in expositie hangt.

 

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  

Gewoon hier in Nederland met zo nu en dan een paar maanden ergens waar het een beetje warmer is.

 

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn leven en de mensen die daar deel van uitmaken en  waar ik van houd.

 

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn zelfbewustzijn en daaraan gekoppeld mijn voorkomen.

 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? 

Liggend in het zand, doelloos starend naar de wolken.

 

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 

’s avonds op het strand met fijne vrienden een ‘boom opzetten’ over weet ik veel wat.

 

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?  

De bijbel ,omdat ik die op school moest lezen maar er niet in geloofde.

 

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Stephen King en Marco Termes

 

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 

‘will you look at me now’  Kris Kristofferson , ‘Der Paradiesvogel’ uitgevoerd door het orkest van James Last en ‘Bluesette’ van Toots Thielemans.

 

Wie is mijn held of heldin in fictie? 

Ik heb helemaal niets met fictie.

 

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Meer waren : Harvey Milk, Kissinger, Steve Jobs en meer van die doorzetters.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? 

‘Dancing with wolves’

 
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat het heerlijk is te kunnen leven van dat wat je het fijnste vindt om te doen.

 

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? 

een hele grote.

 

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? 

Dat was mijn vader  en is nu mijn partner Jules.

 

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? 

Niet specifiek in 2017 maar ooit eens : Peter Kuckei.

 

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Naar de presentatie van mijn nieuwe werk bij Galerie Alafran in Diepenheim. Vooral omdat ik zelf nog niet weet hoe dat nieuwe werk er uit gaat zien en met welke media het tot stand gaat komen.

 

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 

De museum directeur die mijn werk in zijn collectie op gaat nemen.

 

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Bij eerder genoemde Galerie Alafran in Diepenheim en op de AAF in Amsterdam.

 

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? 

Noor Brandt en Marlene Sjerps, beiden beeldhouwsters.

 

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Door mij te bellen : 023 – 57 31524 of via mijn website www.arveeart.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s