Passie Pensioneert Nooit voor Annemiek Groenhout

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het bezig zijn met kleur. Kleur is meestal mijn leidraad, mijn uitgangspunt. Ik kom door kleur in een flow die niet te stoppen is ,alsof de kleur de vorm bepaalt, alsof ik word meegenomen in een veelheid van kleur, sfeer en lijn.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Elk klein moment kan ultiem geluk in zich houden.Weten dat mijn kinderen gelukkig zijn. Een ijsje eten met mijn kleinkinderen , op een terras in de zon, een boswandeling, of zomaar een onverwacht compliment.In mijn werk is dat de constante behoefte aan creëren, mezelf kunnen overgeven aan beelden die zich in mijn hoofd aandienen, en dat zijn er veel, soms té veel.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn állergrootste angst is dat mijn kinderen of kleinkinderen, of mijn man iets zou overkomen. Wat mijn werk betreft heb ik maar één angst, dat er iets met mijn ogen of handen zou gebeuren waardoor ik niets meer zou kunnen doen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Kleur. Het ontdekken. Telkens proberen mijn grenzen op te zoeken en als het kan te verleggen. Me laten uitdagen. Telkens opnieuw die spanning ervaren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ben een ongelooflijke chaoot, waar ik ben is rommel.

Wat is mijn grootste valkuil?

Té veel tegelijk willen waardoor dingen in het gedrang komen.

Wanneer zou ik liegen?

Niet snel maar als het moet misschien iets niet zeggen om een ander pijn te besparen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Bewondering is een lastig begrip, liever respect. Mensen die me inspireren , dat mag op elk gebied zijn,niet één iemand speciaal.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Mijn materialen schoon maken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

In mijn werk is er altijd een mate van geluk, zelfs als iets totaal mislukt houdt de teleurstelling weer een uitdaging in zich. Het méést gelukkige moment is lang geleden. Ik was vijftien en maakte mijn eerste olieverfschilderijtje. Als ik daaraan terug denk kan ik bijna de verf weer ruiken. Ik weet nog precies hoe het voelde. Ultiem geluk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? 

Dat het een groot geluk is met passie je werk te kunnen doen, dat dit door gaat tot ik écht niet meer kan. Hopelijk zijn mij nog wat jaren gegeven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Weinig. Dat klinkt erg zelf ingenomen maar zo is het niet bedoelt. Als je boven de zeventig bent heb je geleerd jezelf te accepteren . Wel vind ik het belangrijk nieuwsgierig te blijven ,willen leren, te blijven ontwikkelen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Moeilijke vraag.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

De plek waar ik nu ben ,thuis, in mijn atelier.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn kinderen en kleinkinderen.

Mijn talent en mijn gevoeligheid voor kleur , voor mooie dingen,

Verder ben ik niet zo bezitterig. Hecht niet zo aan materiële zaken.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn trouw en altijd willen delen, mijn kunst, mijn passie, mijn gevoel , mijn mooie momenten van geluk.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In de natuur , de kleuren, maar ook in mijn tuin, door een bloem of knop. Mooie exposities.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Lekker thuis, samen met kinderen en kleinkinderen , familie of lieve vrienden. Buitenshuis eten vind ik meestal wat schraal. Ik bepaal liever zelf de sfeer’

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Niet speciaal favoriet , ik vind veel schrijvers goed. Yvonne Keuls, haar humor. Paulien Cornelisse, haar geweldige spelen met taal. De grote wandeling van Frédéric Bastet.Over mensen die hij in zijn leven heeft ontmoet .Prachtig boek.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Muziek van Rodrigo Rodrigues. Zijn prachtige gitaarspel ,zo ingetogen, liefdevol bijna.

 

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Ghandi, Mandela, mensen die onvoorwaardelijk ergens voor staan zonder er zelf beter van te worden.Voor mij kan iedereen een held zijn , door zijn levenshouding, door zijn kracht, of zelfs zomaar omdat hij /zij is zoals hij is.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Amour , Het verhaal over een dementerende vrouw die verzorgd wordt door haar echtgenoot. Erg actueel. de film heeft veel indruk op me gemaakt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiele Vrijheid om te Creëren” mij?

Ik had nooit het plan om van mijn kunst te kunnen leven, het is gewoon zo gelopen. Natuurlijk had ik de luxe dat mijn man voor het brood op de plank zorgde.Dus die zorg was er niet ,ik kon in alle vrijheid werken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Ik zou niet zonder kunnen. Dat klinkt erg pathetisch maar zo voelt het. Het is bijna mijn eerste levensbehoefte.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Niet zo moeilijk ….mijn man. Nam de zakelijke kant voor zijn rekening en hielp en helpt mij waar hij kan.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

Met niemand , ik ben een einzelgänger . Zet mij maar alleen in mijn atelier en je hebt geen kind meer aan me.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

Naar een expositie met mijn aquarellen in het Klokhuis in Eindhoven.Ik ben nooit naar buiten getreden met mijn aquarellen dus dit is spannend.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?

Niet iemand speciaal. Iedereen die bezig is met mooie dingen van het leven , daar over kan vertellen , me kan inspireren wil ik graag ontmoeten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Er is zijn nog enkele olieverfschilderijen bij Morren Galeries in Utrecht. Maar eigenlijk ben ik gestopt met exposeren. De druk vind ik niet fijn en neemt veel spontaniteit weg. Ik werk nu alleen voor mezelf. Mensen die belangstelling hebben weten me meestal wel te vinden. Ik sta wel met aquarellen op een beurs in Eindhoven. Verder kun je mijn werk vinden op mijn website: annemiekgroenhout.nl. En op Facebook.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Ger Stallenberg, Louis Nagelkerke. Beide mensen met een enorme passie en gedrevenheid.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn mail : annemiekgroenhout@hotmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s